Hyppää pääsisältöön

Puputyttö-Hilla ja avaruusolio-Eetu Pikku Kakkosessa

Pikku Kakkonen: Hilla ja avaruuden Eetu
Pikku Kakkonen: Hilla ja avaruuden Eetu Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen hilla ja avaruuden eetu

Pikku Kakkosen tutut seikkailijat ovat puputyttö Hilla ja hänen nelisilmäinen avaruusoliokaverinsa Eetu (Wanda and the alien), joka tipahti Hillan kotipihaan avaruusrakettinsa rikkouduttua.

Hilla ja Eetu ovat molemmat uteliaita kokeilemaan kaikkea uutta ja tekemään tutkimusmatkoja lähiympäristössä. Avaruudellisten taikavoimiensa ansiosta Eetu pystyy muun muassa tekemään saippuakuplista puhkeamattomia, vaihtamaan väritystään voittaakseen piiloleikin ja saamaan Hillan lentämään syksyn lehtien lailla.

Eetu viihtyy Hillan, tämän vanhempien ja pikkusisarusten luona, mutta kaipaa kuitenkin omaa perhettään. Kun Eetu saa korjattua avaruusaluksensa, pääsee Hilla vihdoin vierailemaan Eetun kotona avaruudessa. Kaverukset vertailevat maan ja Eetun kotiplaneetan erilaisuuksia ja löytävät samalla samankaltaisuuksia. Kaiken kokemansa perusteelle Hilla ja Eetu ymmärtävät, että ystävyys on avain onneen sijainnista riippumatta.

52-osainen sarja perustuu Sue Hendran kirjoihin. Palkittu Hendra on työskennellyt kuvittajana jo 15 vuotta ja kuvittanut yli 70 kirjaa. Hendra asuu Brightonissa kumppaninsa ja heidän Wanda-tyttären kanssa.

Sarjan suomalaisina ääninäyttelijöinä ovat Suvi Ilvonen, Mirjami Heikkinen, Hanna Mönkäre, Susa Saukko ja Tuukka Leppänen. Käännös ja ohjaus Tatu Tiihonen /Dub On. Aänitys ja miksaus Asko Ahonen / Revolver Studio. Sarjan on tuottanut Cake Entertainment Ltd, Iso-Britannia.

Hilla ja avaruuden Eetu Areenassa.

Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
Pikku Kakkosen asiasanat: perhe
Pikku Kakkosen asiasanat: perhe asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: tutkiminen
Asiasana: tutkiminen Pikku Kakkonen,asiasanat

Muokattu 1.2. Lisätty asiasanat.

Kommentit
 • Joulukalenteri: Tonttuakatemia

  Uusi joulukalenteri alkaa 1.12.

  Vuoden 2019 Ylen joulukalenteri Tonttuakatemia kertoo maailman arvostetuimmasta ja pöhköimmästä tonttukoulusta, jonka uusien tonttukokelaiden joukkoon päätyy vahingossa myös peikko.

 • Pikku Kakkosen 10 nopeaa jouluyllätystä

  Poimi ideoita nopeasti toteutettaviin yllätyksiin.

  Poimi Pikku Kakkosen askartelutiimin suunnittelemat, nopeasti toteutettavat ideat ilahduttamaan omaa joulun odotusta. Monet pienistä jouluyllätyksistä sopivat myös lahjoiksi tärkeille ihmisille.

 • Lukivalmiudet johtavat kohti koulutietä

  Ympäristön tuellakin on merkitys lukuvalmiuden kehitykseen.

  Ennen kouluikää lapsille kehittyy monenlaisia taitoja. Lukemisen ja kirjoittamisen kannalta olennaisia taitoja kutsutaan lukivalmiuksiksi. Varhaisella kielellisellä vuorovaikutuksella ja ympäristön tuella on merkitystä lukemisen valmiuksien kehittymiseen.