Hyppää pääsisältöön

Prismadokumentti Yle TV1 syksy 2015

Prisma: Aarteenetsijät
Prisma: Aarteenetsijät Prisma: Aarteenetsijät Kuva: © BBC 2014 prisma: aarteenetsijät

Seuraavat ulkomaiset dokumentit esitetään Yle TV1:n Prisma-ohjelmapaikalla syksyllä 2015. Yle TV1 keskiviikkoisin klo 19 (uusinta lauantaisin klo 17.05 ja tiistaisin n. klo 23.30)

2.9. Prisma: Aarteenetsijät osa 1 (Treasure Hunters, 2014)

1/2. Tuhansien vuosien ajan ihmisiä ovat kiinnostaneet maan povessa tai meren syvyyksissä uinuvat aarteet. Kullan ja jalokivien lisäksi aarteenetsijöiden kohteena ovat olleet ihmisen tekemät taide-esineet. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

9.9. Prisma: Aarteenetsijät osa 2 (Treasure Hunters, 2014)

2/2. Tuhansien vuosien ajan ihmisiä ovat kiinnostaneet maan povessa tai meren syvyyksissä uinuvat aarteet. Kullan ja jalokivien lisäksi aarteenetsijöiden kohteena ovat olleet ihmisen tekemät taide-esineet. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

16.9. Prisma: Dieettibisneksen rahastajat osa 1 (The Men Who Made Us Thin, 2013)

1/3. Miksi niin monet dieetit epäonnistuvat ja saadaanko markkinoille toimiva laihdutuspilleri? Toimittaja Jacques Peretti tutkii dieettiteollisuuden taustoja ja paljastaa millaisia rahasummia bisneksessä pyörii. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

23.9. Prisma: Dieettibisneksen rahastajat osa 2 (The Men Who Made Us Thin, 2013)

2/3. Miksi niin monet dieetit epäonnistuvat ja saadaanko markkinoille toimiva laihdutuspilleri? Toimittaja Jacques Peretti tutkii dieettiteollisuuden taustoja ja paljastaa millaisia rahasummia bisneksessä pyörii. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

30.9. Prisma: Dieettibisneksen rahastajat osa 3 (The Men Who Made Us Thin, 2013)

3/3. Miksi niin monet dieetit epäonnistuvat ja saadaanko markkinoille toimiva laihdutuspilleri? Toimittaja Jacques Peretti tutkii dieettiteollisuuden taustoja ja paljastaa millaisia rahasummia bisneksessä pyörii. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

7.10. Prisma: Kyllä lääkäri tietää osa 1(Trust Me I'm A Doctor, 2014)

1/3. Tohtori Michael Mosley kollegoineen tutkii, pitävätkö monien tuntemat lääketieteelliset väittämät paikkaansa. Onko akupunktiosta hyötyä ja miten voimme muuttaa ruokavaliomme terveellisemmäksi? Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

14.10. Prisma: Kyllä lääkäri tietää osa 2 (Trust Me I'm A Doctor, 2014)

2/3. Voiko ruoka lääkitä, alentaako esim. valkosipuli verenpainetta? Miten palohaavoja hoidetaan ja paraneeko halvauspotilas kantasoluhoidolla? Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

21.10. Prisma: Kyllä lääkäri tietää osa 3 (Trust Me I'm A Doctor, 2014)

3/3. Auttaako kahvi todella väsymykseen? Michael Mosley tutkii myös ovatko trendikkäät sähkötupakat vaarattomia. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

28.10. Prisma: Syömmekö pian keinolihaa? (Will We Soon Be Eating In Vitro Meat?, 2013)

Ensimmäisen kerran ihminen söi lasimaljassa kasvatettua lihaa vuonna 2013. Voiko synteettinen liha olla vastaus ihmiskunnan ravitsemus- ja ympäristöongelmiin? Onko sen tuottaminen ja käyttäminen eettisesti oikeina? Tuotanto: ARTE, Ranska.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

4.11. Prisma: Loppuuko fosfori? (The Phosphorus Crisis, 2013)

Fosfori on kaikelle elämälle välttämätön alkuaine, mutta maailman fosforivarannot ovat kovaa vauhtia hupenemassa. Korvaavaa ainetta ei ole ja tutkijat etsivät keinoja fosforin kierrättämiseen ja kulutuksen vähentämiseen. Tuotanto: Studio Hamburg Allianz, Saksa.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

11.11. Prisma: Miten päätöksesi syntyvät? (The Battle In Your Mind, 2014)

Mitä syöt, mihin uskot, mitä ostat? Teemme tuhansia päätöksiä joka päivä ja puntarointiamme ohjaavat niin intuitio kuin järkeilykin. Intuitio näyttää usein kuitenkin olevan päätöksenteossa niskan päällä. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

18.11. Prisma: Alzheimerin salaisuudet (Untangling Alzheimer's, 2013)

Alzheimerin tauti on dementian vakavin ja mystisin muoto. Sen syytä ei tunneta mutta uusien teorioiden avulla David Suzuki syventyy tämän tappavan taudin salaisuuksiin ja mahdollisiin hoitokeinoihin. Tuotanto: Kanada.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

25.11. Prisma: Totuus rokotuksista (Jabbed, 2013)

Jotkut vanhemmat jättävät lapsensa rokottamatta sivuvaikutusten pelossa. Miten pitäisi suhtautua rokotuksiin ja palaavatko vanhat epidemiat keskuuteemme? Tuotanto: Australia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

2.12. Prisma: Jääkauden jättiläiset osa 1 (Ice Age Giants, 2013)

1/3. Sapelihampaisten maa. Millaisia eläimiä Pohjois-Amerikassa asui jääkauden aikoihin? Nyt sukupuuttoon kuolleita maalaiskiaisia, valtavia vyötiäisiä ja kolumbianmammutteja vaanivat ahnaat sapelihammaskissat. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

9.12. Prisma: Jääkauden jättiläiset osa 2 (Ice Age Giants, 2013)

2/3. Luolakarhun maa. Transilvanian vuorilta on löytynyt luola, jossa luolakarhu ja luolaleijona ovat ottaneet yhteen. Euroopassa taistelivat jääkauden aikaan herruudesta myös neandertalinihminen ja nykyihminen. Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

17.12. Prisma: Jääkauden jättiläiset osa 3 (Ice Age Giants, 2013)

3/3. Viimeiset jättiläiset. Jääkauden päättyminen merkitsi valtavaa ilmastonmuutosta ja lämpeneminen toi mukanaan uusia haasteita eläimille. Mutta miksi mastodontit ja villasarvikuonot kuolivat sukupuuttoon? Tuotanto: BBC, Britannia.
Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua