Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Minnan taide on lohdullista

Minnan taulu "Madonna"
"Madonna" Vanhojen mestareiden tekniikalla maalattu työ. Aihe on aina ollut lähellä sydäntäni. Äidin katse. Minnan taulu "Madonna" tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoiden Minna on aina löytänyt sisäisen rauhan maalatessaan. Taide on ollut hänelle tärkeä henkireikä elämän kriiseissä. Tämä on johdattanut Minnan hänen nykyiseen ammattiinsa taideterapiaohjaajaksi.

Minnan taulu "Jäänsärkijät"
"Jäänsärkijät" Minnan taulu "Jäänsärkijät" tuhkimotarinoita

Keltaiset ruusut sulattavat jäätyneimmänkin sydämen. Kohtaamalla sinisen, keltainen alkaa vihertämään, syntyy rakkauden alku, kevät.Minnan taulu päiväuni
"Päiväuni" Minnan taulu päiväuni tuhkimotarinoita

Pehmeä, lämmin kesätuuli puhaltaa avoimesta ikkunasta. Silmät sulkeutuvat kuuntelemaan elämänlaulua. Mielenrauhaa.Minnan taulu Rukous
"Rukous" Minnan taulu Rukous tuhkimotarinoita

Aina ei jaksa yksin.Minnan taulu Haave
"Haave" Minnan taulu Haave tuhkimotarinoita

Unelmat ja haaveet ovat olleet elämäni kantavimmat voimat.Minnan taulu Medaljonki
"Medaljonki" Minnan taulu Medaljonki tuhkimotarinoita

Medaljongin sisällä on tallessa aarre, rakastava sydän. Välillä elämässä tuo sydän tarvitsee medaljongin kuoren suojakseen, säilyäkseen eheänä. Turvallisena hetkenä medaljonki aukeaa. Tarina ja taulu, joka vain syntyi.minnan taulu valossa
"Valossa" minnan taulu valossa tuhkimotarinoita

Koulussa maalattu työ tilasta. Mulle tärkeetä on valo, tila joka ui valossa, siellä on mun "koti". Kurki lintuna on kaunis, pitkäkaulaiset linnut ovat muutenkin olleet tärkeitä mulle. Rumasta ankanpoikasesta joutseneksi, satu mikä kertoo minusta.Minnan taulu auringonnousu
"Auringonnousu" Minnan taulu auringonnousu tuhkimotarinoita

Pimeän yön jälkeen nousee aina uusi aurinko, aina on uusi mahdollisuus.

Kommentit
 • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

  Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

  Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

 • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

  Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

  "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.