Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoita - Tyttöjen ilta: Miten koskettavat tarinat ovat jatkuneet?

Tuhkimotarinoita - Tyttöjen ilta keskusteluohjelmassa kysellään, miten tarinat jatkuivat.
Tuhkimotarinoita - Tyttöjen ilta keskusteluohjelmassa kysellään, miten tarinat jatkuivat. Kuva: Yle Kuvapalvelu tuhkimotarinoita - tyttöjen ilta

Tuhkimotarinoita-sarja on herättänyt keskustelua ja koskettanut monia. Uusi keskusteluohjelma Tuhkimotarinoita - Tyttöjen ilta vastaa usein kysyttyyn kysymykseen: Mitä sarjassa tavatuille naisille kuuluu nykyään? Lue Tuhkimotarinoiden ohjaajan Mape Morottajan kommentit.

Tyttöjen iltoihin kuuluu rentoa yhdessäoloa ystävien kanssa ja keskusteluja elämään ja ihmisyyteen liittyvistä aiheista – usein sekä kyyneleitä että hersyvää naurua. Uudessa keskusteluohjelmassa Mape Morottaja viettää tyttöjen iltoja Tuhkimotarinoista tuttujen naisten ja heidän ystäviensä kanssa. Mistä syntyi sarjan idea?

- Usein meiltä kysytään, mitä näille naisille kuuluu nyt! Aloin suunnitella keskusteluohjelmaa, jossa paitsi vastataan tähän kysymykseen, lähestytään myös kunkin naisen jaksossa käsiteltyä aihetta toisesta, kepeämmästä näkökulmasta, tyttöjen ilta -tyyliin. Halusin olohuonemiljöön, jossa ollaan rennosti villasukat jalassa ja vieraina on kussakin jaksossa päähenkilön lisäksi tämän ystävät.

Mape Morottaja viettää tyttöjen iltoja Tuhkimotarinoita-päähenkilöiden ja heidän ystäviensä kanssa
Mape Morottaja tyttöjen iltojen olohuoneen sohvalla. Mape Morottaja viettää tyttöjen iltoja Tuhkimotarinoita-päähenkilöiden ja heidän ystäviensä kanssa Kuva: Yle Kuvapalvelu tuhkimotarinoita - tyttöjen ilta
Tyttöjen illoissa tavataan uudelleen lestadiolaisuudesta eronnut Minna, vamman tuoman häpeän kanssa taistellut Katja, hiuksensa menettänyt Saga, yhden lapsensa menettänyt ja toisen lapsensa kanssa syöpää vastaan taistellut Pirjo, sotaa paennut Nawel ja raitistunut alkoholisti Jenni .

Nawelin jakson kuvauksista Tuhkimotarinoiden 1. kaudelle on vierähtänyt jo kolme vuotta. Muiden naisten jaksot nähtiin sarjan 2. tuotantokaudella, jota kuvattiin noin puolitoista vuotta sitten. Sillä aikaakin naisten elämään on mahtunut muutoksia.

Myös Morottajalle on ollut mielenkiintoista päivittää kuulumisia, vaikka hän on pitänyt naisten kanssa yhteyttä pitkin matkaa.

- Olemme olleet suurimman osan kanssa koko ajan enemmän tai vähemmän tekemisissä, mutta totta kai oli hauska tavata pitkästä aikaa ja kuulla kuulumiset. Yksi oli aloittanut opiskelut, toinen vaihtanut työtä, yksi voittanut talon…

Tyttöjen illoissa katsotaan päähenkilön Tuhkimotarinota-jakso naisen itsensä ja tämän ystävien kanssa. Jaksoa katsellessa pääsee seuraamaan päähenkilön ja tämän ystävien reaktiota eri kohtauksiin. Varsinainen keskustelu osuus alkaa vasta katselun jälkeen, joten mukaan pääsee vaikkei jaksoa olisi alunperin nähnytkään.

#munarpi – Anna häpeälle potkut!

Tuhkimotarinoita – Tyttöjen illan naiset ovat jakaneet elämänsä traagisimmat tapahtumat meille. He ovat tuoneet henkiset häpeäpilkkunsa valoon. Nyt he haluavat antaa myös fyysisille häpeäpilkuilleen potkut.

- Sen ei tarvitse olla kuin merkitsevä katse, ohimennen sanottu lause, luokan poikien pilailu tai peili, jonka kuvajaisesta oma pää luo vartalokompleksin. Korvat höröttää – ponnarit pannaan! Selkä on notkolla, tiukat puserot pannaan! Rumat kyhmyiset varpaat – avokkaat pannaan! Ja näitä riittää meillä jokaisella, Morottaja kuvailee.

- Mieli luo vartalokompleksin, jota oppii jo nuoresta pitäen häpeämään ja automaattisesti peittelemään. Iän myötä voi helpottaa. Haistattaa pitkät koko kompleksille – minä olen tällainen. Piste. Tai sitten tiedostamattaan jatkaa häpeää hamaan hautaan.

Tuhkimotarinoita -tyttöjen illat kutsuvat kaikki mukaan #munarpi -häpeänpotkijaisiin! Osallistu projektiin ottamalla kuva omasta ”arvestasi” ja jakamalla se hashtageillä #munarpi #tuhkimotarinoita ja anna häpeälle potkut!

Päivitys 12.4.2017: Poistettu vanhentuneet lähetystiedot.

Lisää ohjelmasta

Yle TV2