Hyppää pääsisältöön

Asa hurmasi uuden Love-levynsä biiseillä – katso koko Blockfest-keikka

Asan Love-albumi pohjautuu Love Records -sämpleihin. Räppäri veti useita tuoreita kappaleita Blockfesteillä.

Asan Love-levyä odotettiin rap-piireissä pitkään. Albumi oli työn alla kymmenen vuotta, kunnes se vihdoin julkaistiin viime viikolla.

Räppäri kuunteli Lovea varten yli 400 Love Records -levy-yhtiön julkaisemaa albumia, joista syntyivät taustat pitkäsoiton biiseihin. Love Records oli vuosina 1966–1979 toiminut levy-yhtiö, jolle levyttivät muun muassa Juice Leskinen, Dave Lindholm, Leevi & The Leavings sekä muut ajan legendat.

Sopivat Love Records -sämplet valikoituivat Asan mukaan lopulta helposti.

- Omat lempparibiisit osaa jokainen sanoa. Tajusin nopeasti, mistä biiseistä haluan tehdä omat kappaleeni, Asa kertoo Uuden musiikin aamuvuoronAnne Lainnon haastattelussa.

Viime viikonlopun Blockfest-keikalla yleisö pääsi kuulemaan useita Love-albumin kappaleita. Räppäri veti muun muassa sinkkulohkaisun Vesipisaroita, jonka sämplet pohjautuvat Blues Sectionin Wolf at the Door -kappaleeseen. Lovelta kuultiin myös muita biisejä, kuten setin avannut Jalanjäljet laiturilla ja Taulu. Vanhasta tuotannosta yleisön saivat laulamaan mukana Hidastaa ja Punainen tiili.

- Stadionilla oli haastavaa esiintyä. Meitä kuumotti etukäteen hieman esiintyä niin isolla lavalla, mutta lystiähän se oli, Asa sanoo.

Räppäri veti Blockfest-settinsä yhdessä bändin kanssa, mikä toi sekä uusiin että vanhoihin biiseihin syvyyttä. Asan mukaan keikoilla on hienoa tarjota ihmisille jotain uutta. Räppärin mielestä kappaleita on mukavampi esittää, kun niitä ei ole vielä julkaistu.

- Vanhojen kappaleiden vetäminen on itsensä toistamista. Vanhaankin biisiin pitää aina keksiä jotain uutta, Asa kertoo.

_Asan Love on tällä viikolla YleX:n Viikon albumina._

Lue myös:

Asa: Uusien biisien esittäminen on kivempaa silloin kuin niitä ei ole vielä julkaistu

YleX Ensinäyttö: Asan Vesipisaroita ammentaa estetiikkaa Etelä-Afrikasta