Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Suuri siemenbisnes

Ihminen suoja-asussa pellolla
Geenimuunneltujen kasvien väitetään tuottavan suuremman sadon pienemmällä torjunta-ainemäärällä. Totuus kuitenkin näyttää varsin toiselta. Ihminen suoja-asussa pellolla Kuva: Yle Kuvapalvelu ulkolinja: suuri siemenbisnes

TV1 torstaina 27.8.2015 klo 22.00 - 23.35, uusinta keskiviikkona 2.9. klo 23.35
Yle Areenassa 30 päivää

“Vähemmän torjunta-aineita ja enemmän satoa” – Näin lupaa geenitekniikkaa lobbaava teollisuus. Totuus näyttää kuitenkin varsin toiselta, vaikka GMO-kasveja lobbaava teollisuus torjuukin kritiikin tiukasti.

Samalla kuitenkin lobbaajat luovat entistä suurempaa poliittista painetta hyväksyä geenimanipulaatio ja laajentaa geenitekniikan verkostoa kansainvälisesti.

Ulkolinjan reportaasi tarjoaa tietoa kiistanalaisesta kampanjasta ja selvittää, millainen rooli tuoton maksimoinnilla on tuotantoketjussa siemenistä ja torjunta-aineista valmiisiin maataloustuotteisiin.

Die Propagandaschlacht um die Gentechnik. Tuotanto: Global Screen GmbH. Saksa, 2015.

Kommentit