Hyppää pääsisältöön

YleLeaks palaa ruutuun uudistuneena 5.9. - luvassa uudet hahmot ja uusi kasvo!

YleLeaksin 5. tuotantokausi.
YleLeaksin 5. tuotantokausi. Kuva: Kerttu Penttilä yleleaks s5

Taneli Mäkelä liittyy YleLeaksin tiimiin! Viidennellä kaudellaan YleLeaks laittaa uuden vaihteen silmään ja tuo televisioruutuihin eri puolueiden hämmentävimmät hahmot 5.9. alkaen klo 21.15 Yle TV1:ssä. Kaikkien aikojen poliittinen syksy tarjoaa uudistuneelle ohjelmalle herkulliset puitteet.

Jatkossa viikon kuumimmista poliittisista ja yhteiskunnallisista aiheista keskustellaan, väitellään ja riidellään kahdeksan eduskuntaan pyrkineen, mutta harmittavasti rannalle jääneen fiktiivisen varakansanedustajan kesken.

Pääosissa ovat suurimpien puolueiden keskustan, kokoomuksen, perussuomalaisten ja sosiaalidemokraattien edustajat, mutta myös pienemmät puolueet pääsevät vaihtelevasti ääneen. Varakansanedustajia esittävät ohjelmassa aiemminkin mukana olleet Kari Hietalahti, Mari Perankoski ja Teemu Laajasalo sekä uutena kasvona mukaan liittyvä Taneli Mäkelä.

Hahmot ja heidän mielipiteensä tulevat tutuiksi kuluvan syksyn aikana. Tuoreen eduskunnan ja hallituksen myötä tulossa on kaikkien aikojen poliittinen syksy, josta riittää vitsailtavaa.

"Fiktiiviset hahmot tekevät toden tuntua"

Konkarinäyttelijä Taneli Mäkelä liittyy iloisin mielin YleLeaksin luovaan joukkoon. Hänelle tuotantotiimi ja kollegat ovat ennestään tuttuja.

"Ohjelman uudistus tuntuu hyvältä, mieluummin sitä hahmona pehmeitä höpöttää kuin omana itsenään. Vakavasti puhuen, fiktiiviset hahmot saattavat tehdä ohjelmasta itse asiassa todellisemman tuntuisen", Mäkelä pohtii.

Krisse Salminen jatkaa YleLeaksin juontajana, ja mukana nähdään edelleen myös kaikkien alojen erityisasiantuntija, teatterineuvos Tellervo von Appelgren (Miitta Sorvali).

Lue myös - yle.fi:stä poimittua