Hyppää pääsisältöön

Kaksoisvoitto, yksi mitali vai suunnaton pettymys? Katso miesten keihään MM-finaali täältä

Keihään finaalissa Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen haastavat kymmenen muuta valioluokan heittäjää.

Suomi on yleisurheilun MM-kisahistorian menestynein maa miesten keihäänheitossa. Neljälle kulta- ja hopeamitalille saataa olla tänään tulossa jatkoa, sillä Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen heittävät tänään kello 14:05 alkavassa finaalissa.

Suomalaisten mitalisaumat paranivat jo maanantain karsintakilpailussa, kun kauden toiseksi pisimmän, 90,16 metriä kantaneen heiton heittänyt Trinidad ja Tobagoa edustava Keshorn Walcott ei selvinnyt finaaliin.

Lähtökohdat finaaliin ovat suomalaisittain kutkuttavan hyvät. Pitkämäki on maailmantilaston neljäs (89,09) ja Ruuskanen viides (88,98) – tosin Pitkämäki jyrää muut tasaisuudellaan: kauden 11 pisimmästä heitosta ilmajokilainen on viskannut neljä.

Suomalaiskaksikko on tottunut menestymään: Pitkämäki on kuusinkertainen arvokisamitalisti, joka voitti MM-kultaa vuonna 2007. Ruuskanen puolestaan pokkasi EM-kultaa vuonna 2014.

Keihään finaalissa heittää 12 kilpailijaa, joista 8 parasta selviää kolmen heittokierroksen jälkeen kolmelle viimeiselle kierrokselle. Viimeisen kierroksen päätteeksi voittajaksi kruunataan joko Pitkämäki ja Ruuskanen. Näin uskomme ja toivomme – kyseessä kun on todennäköisesti koko MM-kilpailujen ainoa laji, jossa suomalainen voi olla mitaleilla.

Keihään finaali käynnistyy kello 14:05. MM-kilpailujen viidennen kisapäivän lähetys käynnistyy Yle Areenassa ja TV2-kanavalla kello 13:15.

Lue myös:

Tunarointia, mokailua ja virheitä – 8 hetkeä, jolloin tuomarit ja toimitsijat ovat olleet aivan kuutamolla