Hyppää pääsisältöön

Nosteessa-artisti MARJUT: Esikuvani on Mariah Carey

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla esittelyssä on MARJUT, joka on laulanut Nokia House Bandin solistina.

MARJUT // Kuva: Promokuva

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

Isi on aina laulaa hoilottanut kotona ja kuorossa ollessani pieni. Kun ostimme sähköpianon ja aloitin pianotunnit, aloin myös kehitellä omia melodioita ja runoja. Musiikki on aina ollut minulle paras keino ilmaista itseäni elämän eri tilanteissa.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Olen saanut esiintyä ja tehdä yhteistyötä lahjakkaiden muusikoiden kanssa. Kun olin Nokia House Bandin solistina vuonna 2012, minulle myönnettiin Nokia Young Talent -stipendi jonka rahoituksella Highlight- musiikkivideo on tehty.

Mitä keikkaa jännitit eniten?

Ystävän häitä, joissa lauloin kirkossa ilman säestystä.

Kuka tai ketkä ovat esikuviasi? Miksi?

Mariah Carey on se, kenen äänestä ajattelin ensimmäisenä, että wow. Lauloin silloin melkein päivittäin Rainbow-albumia edestaas. Ihailen ylipäätään artisteja, jotka tekevät vahvasti omaa juttuaan, eivätkä välitä muiden mielipiteistä ja virtauksista, vaan tekevät musiikkia koska rakastavat sitä.

Millainen on tyypillinen MARJUT-fani?

Henkilö, joka pitää melodisesta r'n'b- ja popmusiikista, jossa on sekä elektronisia että akustisia elementtejä. En vielä pysty määrittelemään sen tarkemmin ikä- tai sukupuolijakaumaa.

Jos biisisi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

Musiikkivideossani on tarina, joka kertoo irti päästämisestä ja tuntemattomaan hyppäämisestä. Luulen, että sellaiseen kohtaukseen se myös sopii parhaiten!

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa? Missä olit, kun kuulit sen ensimmäisen kerran?

En ole vielä kuullut sitä. Olen lomailemassa ulkomailla ja Nosteessa-valinta tuli yllätyksenä minulle. Tänään viritän nettiradion. Tiedän, että kylmiä väreitä ja voimakkaita tunteita on luvassa!

Lue lisää!