Hyppää pääsisältöön

Tanssija Markku Haussila romahti loukkaantumisen takia – nyt hän tekee voimaannuttavaa musiikkia sairaslomalla

Tanssija-näyttelijä Markku Haussilan maailma romahti alkuvuodesta loukkaantumisen takia.

Markku Haussila // Kuva: Promokuva/Annina Sinisalo

Haussila joutui lopettamaan fyysisen roolinsa suositussa Mamma Mia -musikaalissa ja hänen piti keksiä jotain muuta, löytää uusi suunta elämälle. Se oli kova paikka intohimoiselle taiteilijalle, joka pääsi tanssiurallaan huipulle. Haussila edusti Suomea jazztanssin MM-kilpailuissa Bostonissa ja New Yorkissa tuoden kultamitaleja kotimaahan. Hänet nähtiin myös monen hittimusikaalin tähtitanssijana. Lisäksi Haussila teki koreografioita muun muassa Antti Tuiskulle, Anna Abreulle ja Kiira Korvelle.

Enää Haussila ei tanssi. Hän laulaa.

- Yhtäkkiä löytyi paljon luppoaikaa. Jossakin kohtaa on väistämättä lonkkaleikkaus edessä. En vain tiedä vielä milloin, sairaslomalla oleva Haussila kertoo YleX:lle.

Pianotaustan omaavan Haussilan hiljattain julkaistu esikoissingle on popiskelmää, mutta siitä huolimatta artisti kuuntelee tällä hetkellä eniten Paperi T:tä ja Pyhimystä.

- Mun mielestä Ei mennä -kappale on suomipoppia. Genre tuntui omalta. Vähän nuorempana haaveilin englanninkielisten kappaleiden tekemistä, joiden tahdissa jorataan täysiä. Mielipiteet kuitenkin muuttuvat sen mukaan, kun itse kasvaa ihmisenä, Haussila kertoo.

Artistin mukaan Ei mennä -biisi on faktaa ja fiktiota sisältävä rakkauslaulu.

- Totta kai silloin voi aika huonosti, kun viedään kaikki pois mihin on tottunut. Mieli järkkyy ja se vaikuttaa myös ihmissuhteisiin. Haluan laulaa elämästä. Koen kappaleen valoisana ja voimaannuttavana.

Haussila aikoo julkaista biisin kerrallaan ja katsoa, mihin uusi ura vie. Hän haaveilee albumikokonaisuudesta, mutta mitään päivämäärää ei sen suhteen ole lyöty lukkoon.

- Olen kova tekemään töitä. En ole ikinä saanut elämässä mitään helpolla. En koe että elämässä on takeita yhtään mistään. Täytyy vaan tehdä asioita, joko niistä tulee jotain tai sitten ei tule.