Hyppää pääsisältöön

Aidot hahmot hurmasivat – Napapiirin sankarit 2 esitettiin loppuunmyydylle katsomolle Ylläksellä

Napapiirin sankarit 2 sai maailman ensi-iltansa keskiviikkona. Leffa tulee valtakunnalliseen levitykseen vasta kuukauden kuluttua.

Näyttelijät Jussi Vatanen, Miia Nuutila, Pamela Tola, Timo Lavikainen, Santtu Karvonen ja Joonas Nordman Napapiirin sankarit 2 - elokuvan maailman ensi-illassa Ylläksellä keskiviikkona. // Kuva: Yle/Maija-Liisa Juntti

Napapiirin sankarit 2 sai kehuja ensinäytöksessään ulkoilmateatterissa Ylläksellä. Ylläksellä ja Levillä kuvatun leffan valtakunnallinen ensi-ilta on 30. syyskuuta.

Paikalliset katsojat kiittelivät etenkin aitoja hahmoja.

- Elokuvassa on osattu ottaa paikalliset seikat ja ihmisluonteet hauskalla tavalla huomioon, Paula Anttila totesi näytöksen jälkeen Yle Uutisille.

Toisia taas mietitytti, ymmärtävätkö muista maakunnista kotoisin olevat kaikkia elokuvan yksityiskohtia.

- Uskon, että elokuva ei avaudu ihan samalla tavalla muille kuin länsilappilaisille tai lappilaisille, kolarilainen Hanna Talvensaari sanoi.

Ensimmäinen Napapiirin sankarit -elokuva oli vuoden 2010 katsotuin elokuva suomalaisissa elokuvateattereissa. Ohjaaja Dome Karukosken ykkösosa keräsi tuolloin teatterien penkkeihin peräti 335 000 katsojaa.

Teppo Airaksisen ohjaamassa jatko-osassa seikkailee samoja henkilöitä kuin ensimmäisessä leffassa. Pamela Tola ja Jussi Vatanen ovat jälleen päärooleissa. Uutena hahmona nähdään muun muassa Peter Franzenin esittämä viileä "panomies Pellosta". Myös Putous-sarjasta tuttu näyttelijä Joonas Nordman on elokuvassa isossa roolissa.

Lue myös:

YleX mukana ensimmäisessä blogeista ja vlogeista kertovassa kotimaisessa elokuvassa – pääosissa Olavi Uusivirta ja Minka Kuustonen

Iina Kuustonen ja Jussi Vatanen tähdittävät viihdepalvelun uutta alkuperäissarjaa