Hyppää pääsisältöön

Duck Game, SpeedRunners & Lethal League

FTW syksyn toisen viikon pelit
FTW syksyn toisen viikon pelit ftw

Hikisiltä nurmikentiltä siirrytään piskuisten pikkupelien pariin. Riehakkaassa indiepelien kokoelmassa on mukana Duck Game, SpeedRunners ja Lethal League.

Duck Gamessa ankat elävät ikuista sorsastuskautta. Pelaajat taistelevat toisiaan vastaan nopeatempoisessa 2D tasohyppelyräiskinnässä, jossa viimeinen vesilintu hengissä on voittaja. Kenttiin on sijoiteltu aseita, jotka vaihtelevat klassisista pistooleista ja haulikoista jauhesammuttimiin ja verkkopyssyihin. Tyyliä ankoille voi antaa hulvattomilla hatuilla, joita voi myös tilaisuuden tullen varastaa toisilta ja näin osoittaa paremmuuttaan. Eikä pidä jättää huomiotta yhtä pelin parhaista ominaisuuksista: vaakkumisnappia! Kvaak kvaak!

SpeedRunners pistää pelaajat lenkille. Pelin tarkoitus on juosta kilpaa ja saada niin paljon etumatkaa muihin pelaajiin, että he jäävät kuvaruudun ulkopuolelle. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä radan varrelle on ripoteltu esteitä, joiden väistämiseen tarvitaan nopeaa reaktiokykyä ja hyvää muistia oikean reittivalinnan tekemiseksi. Matkan varrelta voi poimia apuvälineitä toisen kiinni saamiseksi tai jälkeen jättämiseksi. Jos vastustaja osoittautuu ongelmalliseksi, voi häntä kohti heittää liekehtivän laavamurikan tai vaikka ampua raketilla. Lopulta voitto kuitenkin on aina taidolla ja osaamisella ansaittu.

Lethal League on sekoitus Pongia ja Super Smash Bros:ia. Pelissä on pallo, jota käytetään aseena muita pelaajia vastaan. Kun pallo osuu pelaajaan, tippuu hän pelistä pois. Jokainen lyönti palloon lisää sen nopeutta ja osaava pelaaja saakin pelivälineen lentämään lähestulkoon eeppisellä vauhdilla. Jokaiselta hahmolta löytyy oma erikoislyönti, jonka saa käyttöönsä, kun palloa on lyönyt tarpeeksi monesti. Peliä voi pelata myös joukkueena ja tarjolla on strikers-pelimoodi, joka tarjoaa vaihtoehtoisena tavoitteena vastustajan maalitauluun osumisen.