Hyppää pääsisältöön

Santa Cruzin leirissä tapahtuu taas kummia: Esiintyy heviristeilyllä Motörheadin ja Slayerin kanssa ja fiittaa Robinin biisissä

Santa Cruzin suosio maailmalla on ollut hurjaa viimeisen vuoden aikana. Suomalaisbändi on menestynyt erityisesti Briteissä ja Jenkeissä. Nyt bändi lähtee jälleen ulkomaille kohti uudenlaisia kokemuksia.

Santa Cruz // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Tänä syksynä Santa Cruzin pitää kiireisenä niin kotimaan keikat, Pohjoismaiden kiertue kuin juuri julkaistu keikka Karibian risteilyllä legendaaristen Motörheadin ja Slayerin rinnalla. Laivakeikkaa voisi kuvailla hard rock-yhtyeen päiväuneksi. Upea tilaisuus järjestyi hyvillä suhteilla.

- Meidän amerikkalainen agentti on myös Motörheadin agentti. Suomalaismanagerimme Jani Wilund otti häneen yhteyttä ja keikka onnistui sitä kautta, laulaja-kitaristi Archie Cruz kertoo YleX:lle.

Risteilyalus lähtee satamasta 27. syyskuuta. Karibian auringon alla soittava Santa Cruz varautuu kuumaan keikkaan.

- Rumpali Taz Cruz joutuu ainakin laittamaan aurinkorasvaa, kun se palaa pilviselläkin säällä. Hän joutuu olemaan varmaan sisällä koko risteilyn ajan, Archie naureskelee.

Robin teki vaikutuksen rokkareihin

Muiden kiireidensä lisäksi Santa Cruz on tehnyt myös yllättävää yhteistyötä poptähti Robinin kanssa. 4. syyskuuta julkaistavassa Yö kuuluu meille -uutuussinglessä ovat Santa Cruzin ja Robinin lisäksi mukana Brädi, Nikke Ankara ja The 69eyes -yhtyeen rumpali Jussi69. Kappaletta ovat olleet tekemässä lisäksi Jimi Constantine, Pyhimys, MGI ja Jonas Olsson.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

#yökuuluumeille

A post shared by ROBIN PACKALEN (@robinpackalen) on

Santa Cruzin ja Robinin yhteistyö sai alkunsa Pyhimyksen aloitteesta. Robbari teki valtavan suuren vaikutuksen Archie Cruziin musavideon kuvauksissa.

- Robin on aivan mieletön tyyppi. Hänessä ei ole minkäänlaista merkkiä ylimielisyydestä ja todella kova laulaja. Noin nuoreksi tyypiksi todella kypsä jätkä, rokkari hehkuttaa.

Skip Instagram post

Superyhteistyön tulos on tribuutti RUN-DMC:n ja Aerosmithin Walk This Way -videolle ja kappale tulee Robinin 9. syyskuuta julkaistavalle duettoalbumille, joka on täynnä toinen toistaan kovempia vierailijoita.

- Video alkaa treenikämpältä ja päättyy lavalle. Muuta en uskalla vielä paljastaa.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

@robinpackalen #yökuuluumeille

A post shared by Biggie Balls (@nikkeankara) on

Kenelle se yö oikein kuuluu?

Rokkareiden, poppareiden ja räppäreiden kuvausilta päättyi hauskaan sattumukseen, kun ryhmä lähti jatkoille helsinkiläiseen rokkibaariin.

- Kuohuviinipullo tuli pöytään ja huusimme yhdessä yö kuuluu meille teeman mukaisesti. Siinä vaiheessa viereisestä pöydästä kuului humalaisen Andy McCoyn persoonallisella äänellä, että yö kuuluu mulle. On kuulunut jo 30 vuotta. Lähdetään baanalle tsiigaa. Meidän porukka repesi aika huolella. Ei kukaan voi sanoa siihen mitään vastaan. Kyllähän yö Andylle kuuluu.

Lue myös:

Suomalaisyhtye Santa Cruzin uutuusvideo noteerattiin kansainvälisissä medioissa

Suomalaisbändille poikkeuksellinen jenkkisopimus: Törkeän siistiä

Santa Cruz fiiliksissä AC/DC -lämppäämisestä: Kun kerroin siitä kaverille, niin se oksensi

Santa Cruz rokkasi tulimeren keskellä Ruisrockissa - katso keikkakuvat