Hyppää pääsisältöön

Tähtiä ja tähteitä Strömsössä on suora teemalähetys kierrättämisestä

Tähtiä ja tähteitä Strömsössä 6.9.2015.
Tähtiä ja tähteitä Strömsössä 6.9.2015. Kuva: Srömsö/Patric Rodas tähtiä ja tähteitä

Mikä luokitellaan jätteeksi ja miten suhtaudumme jätteeseen? Heitätkö sinä täysin ehjiä vaatteita roskiin - tai pois 20 kiloa ruokaa vuodessa? Miten tunnollisesti me suomalaiset kierrätämme jätteitämme?

Strömsön suorassa lähetyksessä 6. syyskuuta lähestytään kierrätysteemaa eri näkökulmista. Iltaan mahtuu niin ruokaa, muotia kuin asiantuntevia vieraita.

Keittiössä Marttojen kotitalousneuvoja Elisabeth Eriksson valmistaa buffetruokaa ruoantähteistä. Strömsön ompelupajassa käytetyt vaatteet ja asusteet saavat uuden elämän. Inspiraatiota ja vinkkejä jakaa muiden muassa ekomuodin osaaja Outi Les Pyy. Ilta huipentuu värikylläiseen muotinäytökseen. Ekomuotia mallaa koomikko Christoffer Strandberg, joka vieraili Strömsössä viime vuonna. Niin ikään huumoriryhmä KAJ on Strömsön aikaisemmista jaksoista tuttu. Nyt ryhmä esiintyy yhtyeenä. Myös BUU­klubben osallistuu suoraan lähetykseen. Nuori sukupolvi ideoi kierrätysmahdollisuuksia, ja Jontti, Hanna sekä Jim rakentavat lasten kanssa robotin romusta.

Illan aikana saat vastauksen kaikkiin romun, tähteiden ja tarpeettomien tavaroiden uusiokäyttöön liittyviin kysymyksiisi. Katsojien kysymyksiin vastaavat Marttojen ekoneuvoja Anita Storm ja Stormossenin jätekeskuksen viestintäpäällikkö Nina Lindman.

Lähetä meille kysymyksesi etukäteen tai lähetyksen aikana osoitteeseen stromso@yle.fi tai tai Strömsön Facebook­-sivun kautta. Instagramissa olemme @Ylestromso ja #strömsö.

Tähtiä ja tähteitä Strömsössä - suora lähetys 6.9. klo 17

Rester och gäster i Strömsö - direktsändning 6.9. kl 17