Hyppää pääsisältöön

Suomirockin uuden aallon kirkkain helmitulokas

Somerolaislähtöisen Tiisun debyyttialbumi soi YleX:n Viikon albumina.

Tiisu // Kuva: Ida Stenfors

Mitä!?! Tulevaisuuden tusina 2015-äänestyksessäkin noteeratunTiisun debyyttialbumi Elämän koulu.

Miksi!?! Jo vuosia on puhuttu siitä, että rehellinen rockmusiikki on kuolemassa ja jokainen uusi nuori lauluntekijä valitsee mieluummin instrumentikseen läppärin kuin kitaran. Onneksi meillä on Tiisu! Somerolta Helsinkiin muuttaneen Henrik Illikaisen ideoista on syntynyt rehellistä suomirockia, josta paistaa aitous kuuhun asti. Sopivassa määrin rämäpäisyyttä, luovaa hulluutta ja nuoruuden vimmaa. Noista aineksista kun ruvetaan oikeilla soittimilla hämmentämään, niin ei siinä kovin harhaan voi eksyä.

Etenkin kovana livenäbändinä mainetta niittäneen yhtyeen ensimmäinen kokopitkä albumi lunastaa helposti paikkansa osana suomirockin pitkää kaanonia. Henrik Illikaisesta ja Tiisusta tullaan kirjoittamaan vielä isoja lukuja suomirockin paksuun kirjaan. Ja vaikka yhtyeen basistilla Väinö Karjalaisella on isänsä Jukan saavutuksiin matkaa, niin Väinön osalta tämä tie on avattu vähintäänkin vahvasti.

Häh?!? Albumilla vierailee Sallan ja Miron matka maailman ympäri-yhtyeen Salla-Marja Hätinen, joka laulaa Virtaset-kappaleessa panemisesta.