Hyppää pääsisältöön

Downton Abbey – jäähyväiskausi

Downton Abbeyn erikoisjakson pääkuva
Miten päättyy Downton Abbeyn vallasväen ja heidän uskollisten palvelijoidensa tarina? Downton Abbeyn erikoisjakson pääkuva Kuva: Yle Kuvapalvelu downton abbey s6

TV1 tiistaisin 29.12.2015 - 5.1.2016 klo 21.00 - 21.50 (kaksiosainen päätösjakso), Areenassa 14 päivää

Miten päättyy Downton Abbeyn (12) vallasväen ja heidän uskollisten palvelijoidensa tarina? Se selviää, kun yleisön ja kriitikoiden rakastamalle brittidraamalle jätetään jäähyväiset.

Sarja huipentuu tiistaina 29.12. ja 5.1. esitettävään kaksiosaiseen päätösjaksoon. Tiistain 5.1. jakso esitetään vielä uusintana keskiviikkona 6.1. klo 18.40. Erikoisjakso nähtiin Britanniassa 25.12.

Kiitos huippuhetkistä!

Kiitos kaikille, jotka olette muistelleet Downton Abbeyn sykähdyttävimpiä hetkiä! Vastauksia tuli paljon. Julkaisemme huippuhetkiänne sarjan parissa.

Downton Abbey, yle tv1
Downton Abbey, yle tv1 Kuva: © Carnival Film & Television Ltd downton abbey

Downton vuonna 1925

Suosikkisarjan viimeiseksi jäävän kuudennen tuotantokauden kahdeksan jaksoa nähtiin tiistaisi-iltaisin 6.10. alkaen. Palkittu sarja esitettiin Suomessa tuoreeltaan Britannian ensi-illan jälkeen.

Lukuisia Bafta-, Emmy- ja Golden Globe -palkintoja kahminut draamasarja on seurannut Crawleyn aatelissuvun ja heidän palvelijoidensa kohtaloita 1900-luvun alkupuolella.

Kuudes tuotantokausi sijoittuu vuoteen 1925. Sarjaan jäi vielä paljon ratkottavaa, sillä viides tuotantokausi jätti useita lankoja solmimatta ja suosikkihahmojen kohtalot avoimiksi.

Löytääkö Mary onnen?

Tasoittuuko Annan ja Mr Batesin elämänpolku, minne johtaa Tom Bransonin tie ja löytääkö Thomas ratkaisun ristiriitojen sävyttämään elämäänsä?

hovimestari Carson (Jim Carter) ja rouva Hughes (Phyllis Logan)
hovimestari Carson (Jim Carter) ja rouva Hughes (Phyllis Logan) hovimestari Carson (Jim Carter) ja rouva Hughes (Phyllis Logan) Kuva: Yle Kuvapalvelu downton abbey s6
Miten rouva Hughes ja hovimestari Carson etenevät suhteessaan? Löytävätkö sydänsuruista kärsineet Lady Mary ja Lady Edith vihdoin onnen?

Sanavalmis ja räväkkä leskikreivitär Lady Violet jatkaa terävää sanailuaan myös päätöskauden jaksoissa.

Huippusuosion saavuttanutta sarjaa on esitetty yli 200 maassa. Ykkösellä Downton Abbeyn kartanoväen ja palveluskunnan elämää on seurattu vuodesta 2011 lähtien.

Käsikirjoitus: Julian Fellowes. Tuotanto: Universal Pictures, Carnival Films, Britannia, 2015.

Downton Abbey, yle tv1
Downton Abbey, yle tv1 downton abbey

Tunteikkaat jäähyväiset

Downton Abbeyn viimeisen tuotantokauden kuvaukset alkoivat helmikuussa 2015 ja päättyivät kesällä. Viimeisiä jaksoja vielä editoitiin, kun hovimestari Carsonin ja Ms Hughesin näyttelijät Jim Carter ja Phyllis Logan vierailivat Edinburghissa The Guardianin TV-festivaaleilla elokuun viimeisellä viikolla.

Jim Carter ja Phyllis Logan Edinburghisssa the Guardianin TV-festivaaleilla
Jim Carter ja Phyllis Logan keskustelivat jäähyväiskaudesta Edinburghissa Jim Carter ja Phyllis Logan Edinburghisssa the Guardianin TV-festivaaleilla Kuva: Jukka-Pekka Nyrhinen downton abbey s6
Paikan päällä Downton Abbeyn jäähyväiskeskustelua seurannut Ylen kampanjapäällikkö Päivi Koivumaanaho kertoo, että kuuden vuoden yhteistyön jälkeen jäähyväiset tuntuivat olleen varsin tunteikkaat:

"Jopa Jim kertoi puhjenneensa kyyneliin, kun piti kiitospuhetta kuvausten jälkeen tuotantoväelle. Phyllis taas kertoi, että jokaiselle näyttelijälle aplodeerattiin ja heidät kukitettiin kunkin vihoviimeisen kohtauksen jälkeen. Todella vahvat tunteet pitkän yhteistyön jälkeen", Koivumaanaho kertoo.

Briteissä sarjan jäähyväistuotantokausi starttaa vain reilua paria viikkoa ennen Suomea. Jim Carter on kertonut, että näyttelijä itse katsoo sarjan livenä syyskuusta alkaen TV:stä perheensä kanssa sunnuntai-iltaisin.

Muualla verkossa:
Yle Uutiset: Downton Abbey -kartano avaa ovensa viimeisen kerran
Downton Abbey (ITV)
Näin katsojat kuvailevat lady Violetia!


Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.