Hyppää pääsisältöön

Suomen elektronisen urheilun liitto suitsii ulkomaalaisia vedonlyöntiyrityksiä

Suomen elektronisen urheilun MM-kisojen 2014 maajoukkue
Suomen elektronisen urheilun maajoukkueen rahoitus tulee OKM:n avustuksista. Suomen elektronisen urheilun MM-kisojen 2014 maajoukkue Kuva: Suomen elektronisen urheilun liitto / Jaakko Markkanen iesf

Suomen elektronisen urheilun liitto, SEUL ry., on ottanut kantaa ulkomaisten rahapeliyhtiöiden lainvastaiseen markkinointiin elektronisen urheilun alueella.

Kannanotossa liitto korostaa Suomen lainsäädäntöä, joka ei anna ulkomaisille rahapeliyhtiöille oikeutta markkinoida toimintaansa Suomessa. Liitto korostaa kotimaisten rahapeliyhtiöiden merkitystä urheilun, tieteen, taiteen sekä nuorisotyön saralla.

Viime vuonna voittovaroja jaettiin yhteensä 539,5 miljoona.

Liiton puheenjohtaja Erkka Jouste korostaa, että liitolle on tullut jo alkuvuodesta yhteydenottoja lainvastaisesta rahapeliyhtiöiden mainonnasta. “Lainvastaisella toiminnalla ei tule saada etua muihin kotimaisiin toimijoihin nähden, ja haluamme, että e-urheilun parissa noudatetaan Suomen lakia”, kertoo Jouste motiiveista liiton kannanoton takana.

Jousteen mukaan liitolla on tiedossa toimijoita, jotka ovat tehneet sopimuksia ulkomaisten rahapeliyhtiöiden kanssa. Kannanotossa niitä ei kuitenkaan eritellä.

SEUL sai vuodeksi 2015 tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöstä 68 000 euroa. Rahat ovat peräisin Veikkauksen voittovaroista.

Suomalainen RCTIC on aiemmin pitänyt kotisivuillaan näkyvillä ulkomaisen vedonlyöntiyhtiön logoa. Tänään haastateltuna RCTIC:n toimitusjohtaja Jere Alanen totesi, että he tulevat noudattamaan liiton linjaa ja ovat siksi poistaneet hyvässä yhteisymmärryksessä RCTIC:n kotisivulla olleet viittaukset ulkomaalaiseen vedonlyöntiyhtiöön.

Suomalaisen Team Menacen vetäjä Teijo Sepponen aikoo lopettaa yhteistyön ulkomaalaisen vedonlyöntiyhtiön kanssa. “Olemme ymmärtäneet Suomen elektronisen urheilun liiton tekemän päätöksen estää laittomien uhkapelisivustojen markkinoinnin Suomessa ja samoin estää niiden kanssa tekemisissä olevien toimijoiden osallistumisen suomalaisiin tapahtumiin. Olemme heidän kanssaan samaa mieltä siitä, että Suomen lakia tulee noudattaa ja että elektronisen urheilun markkinoinnissa tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä tarjotaksemme tasaväkisen markkinointikilpailun Suomessa”, toteaa Sepponen.

Liitto aikoo jatkossa ruveta rajoittamaan lakia rikkovien tahojen pääsyä liiton alaisiin kilpailuihin sekä tapahtumiin Suomessa. Muihin toimenpiteisiin se ei ainakaan toistaiseksi Jousteen mukaan aio ryhtyä:”Katsomme vielä miten tilanne lähtee tästä kehittymään”.

Muokkaus: Poistettu mahdollinen viittaus siihen, että RCTIC olisi tehnyt yhteistyötä ulkomaalaisen vedonlyöntiyrityksen kanssa, kun kyse on ollut kumppanuudesta.

Kommentit