Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Luonnon hintalappu

Ulkolinja: Luonnon hintalappu
Onko markkinavoimista apua luonnonsuojeluun? Ulkolinja: Luonnon hintalappu Kuva: Yle Kuvapalvelu ulkolinja: luonnon hintalappu

TV1 torstaina 3.9. klo 22.01 - 23.00, uusinta keskiviikkona 9.9. klo 22.55
Yle Areenassa 30 päivää

Jos mehiläiset kuolevat, mitä maksaa käsintehty pölytys? Mikä on lajin hinta? Poliitikot eivät onnistuneet suojelemaan luontoa. Nyt sitä yritetään rahalla - elinkelvoton planeetta ei tuota. Onko markkinavoimista apua?

Ulkolinja-dokumentti Luonnon hintalappu tutkii luonnon kaupallistamisen eri puolia. Minkä arvoinen on lähimetsäsi tai suosikkihiekkarantasi? Entä nisäkäs tai hyönteinen? Voisivatko markkinavoimat pelastaa luonnon?

Monet arvostetut ekonomit ovat arvioineet, että paras tapa suojella luontoa on hinnoitella se. Toiset taas pelkäävät, että luonnon kaupallistaminen aiheuttaisi yrityksille taloudellisia intressejä saattaa jotkin lajit sukupuuttoon. Pelätään myös asuntomarkkinoiden lainakriisin kaltaista romahdusta.

Mitä vakuuksia on luonnonperintömme turvassa pysymisestä? Ja pitäisikö sitä alkuunkaan laittaa myyntiin?

Banking Nature. Tuotanto: Java Films. Ranska, 2014.

Kommentit