Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Luonnon hintalappu

Ulkolinja: Luonnon hintalappu
Onko markkinavoimista apua luonnonsuojeluun? Ulkolinja: Luonnon hintalappu Kuva: Yle Kuvapalvelu ulkolinja: luonnon hintalappu

TV1 torstaina 3.9. klo 22.01 - 23.00, uusinta keskiviikkona 9.9. klo 22.55
Yle Areenassa 30 päivää

Jos mehiläiset kuolevat, mitä maksaa käsintehty pölytys? Mikä on lajin hinta? Poliitikot eivät onnistuneet suojelemaan luontoa. Nyt sitä yritetään rahalla - elinkelvoton planeetta ei tuota. Onko markkinavoimista apua?

Ulkolinja-dokumentti Luonnon hintalappu tutkii luonnon kaupallistamisen eri puolia. Minkä arvoinen on lähimetsäsi tai suosikkihiekkarantasi? Entä nisäkäs tai hyönteinen? Voisivatko markkinavoimat pelastaa luonnon?

Monet arvostetut ekonomit ovat arvioineet, että paras tapa suojella luontoa on hinnoitella se. Toiset taas pelkäävät, että luonnon kaupallistaminen aiheuttaisi yrityksille taloudellisia intressejä saattaa jotkin lajit sukupuuttoon. Pelätään myös asuntomarkkinoiden lainakriisin kaltaista romahdusta.

Mitä vakuuksia on luonnonperintömme turvassa pysymisestä? Ja pitäisikö sitä alkuunkaan laittaa myyntiin?

Banking Nature. Tuotanto: Java Films. Ranska, 2014.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.