Hyppää pääsisältöön

Ylen radiouutiset täyttää 50 vuotta

Radion uutistoimitus. Toimittajat valmistautuvat Päivän peiliin vuonna 1980.
Radion uutistoimitus 1980. Toimittajat Aimo Nikulainen ja Reijo Lindroos valmistautuvat Päivän peiliin. Radion uutistoimitus. Toimittajat valmistautuvat Päivän peiliin vuonna 1980. Kuva: Yle reijo lindroos

Ylen ensimmäinen oma radion uutislähetys kuultiin 5.9.1965 kello 21.00.

Radion uutistoiminta on kautta aikojen ollut suomalaisille hyvin läheistä ja arvokasta. Nykyään radiouutiset tavoittaa päivittäin lähes kaksi miljoonaa kuulijaa.

Radiouutisten 50-vuotismerkkipäivän kunniaksi paljastetaan perjantaina 4.9. muistolaatta Helsingin Unioninkadulla, jossa Yleisradion oma uutistoiminta aikanaan aloitettiin.

Lauantaina 5.9. lähetyksissä juhlitaan radiouutisten 50-vuotista taivalta. Studiossa vierailevat kuulijoille tutut konkariäänet vuosien varrelta. Uutisia lukee edustava joukko takavuosien radiouutisten uutisjuontajia. Juonnot aloittaa klo 9.00 Ari Valjakka, joka luki ensimmäisen Ylen oman radiouutislähetyksen 50 vuotta sitten. Lähetyksissä kuullaan Eva Polttilaa, Kaisa Jaakkolaa, Heikki Palteistoa ja Aimo Nikulaista sekä monia muita suomalaisille tuttuja uutisääniä.

Uutislähetysten määrä on vuosien kuluessa kasvanut. Samalla toimituksen uutistyö on muuttunut ympärivuorokautiseksi. Radiouutisten toimitus tuottaa uutiset kaikille suomenkielisille radiokanaville joka päivä kellon ympäri.

Nykyisin Yle Radio Suomi lähettää vuorokaudessa 25 uutislähetystä. Lisäksi uutisia kuullaan Yle Radio 1:llä, YleX:llä ja Yle Puheessa. Internetissä radiouutiset ovat kuultavissa osoitteessa yle.fi/uutiset sekä Yle Areenassa osoitteessa areena.yle.fi

Lisätiedot
Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminta, tv- ja radiolähetysten päällikkö Petri Jauhiainen,
p. 040 583 7607