Hyppää pääsisältöön

Minecraft

Iso creeper
Iso creeper Kuva: Mojang minecraft

Indiepelien meiningeissä tapahtuneen Summeri-invaasion jälkeen käy striimaajien tie kohti vehreitä niittyjä, lumisia tundria, hiekkaisia aavikoita ja pimeitä luolia. Seuraavaksi FTW iskee hakkunsa Mojangin kestosuosikkiin Minecraftiin.

Minecraft on yksi maailman pelatuimmista peleistä ja sen suosio on vuosien varrella vain jatkanut kasvuaan. Pohjimmiltaan pelissä on kyse selviytymisestä villissä erämaassa. Päivällä voi ruoan keruun ohessa vapaasti keskittyä kauniiden maisemien ja uusien alueiden tutkimiseen. Voit löytää itsesi aamulla kukkaiselta niityltä ja saman päivän aikana kävellä aavikon läpi keskelle tiheää viidakkoa. Mutta yön saapuessa on parasta hakeutua suojaan, sillä silloin zombit, luurangot ja kaikkien hiuksia harmaannuttavat creeperit tulevat esiin vainoamaan pelaajia. Yöllä onkin hyvin aikaa kaivaa omaa tunnelia ja tutustua maanalaiseen maailmaan, jonka luolastoissa virtaa laavaa ja jonka nurkista onnekkaimmat voivat löytää kultaa ja timantteja.

Pelaamisen ja kaivamisen myötä pelaajien taskuihin kertyy paljon erilaisia materiaaleja, joista voi tehdä sekä hyödyllisiä työkaluja että käyttää rakentamiseen. Minecraftin suola löytyykin vapaasta rakentelusta. Pelaajat voivat tehdä unelmiensa kesämökin, valtavan linnan, pilvenpiirtäjän tai ihan mitä vain. Rajana on ainoastaan pelaajien mielikuvitus. Kukin pelaaja voi itse asettaa omat tavoitteensa ja päättää, miten peliä haluaa pelata. Tästä syystä Minecraft on yksi harvoista peleistä, joka todella sopii kenelle tahansa.

Kommentit