Hyppää pääsisältöön

Strömsö: Tee paperiköynnös ja käpyköynnös

Paperiköynnös.
Paperiköynnös. Kuva: YLE/Strömsö paperi

Paperiköynnös

Paperiköynnös.
Paperiköynnös. Kuva: YLE/Strömsö paperiköynnös

Mitä useampi köynnös, sitä juhlavampi lopputulos. Paperiköynnökset ovat sekä tyylikkäitä että monikäyttöisiä.

Tarvikkeet:

 • yksiväristä paksuhkoa paperia, mieluiten useita eri värejä
 • kuviollista paperia (mainoksia tai aikakauslehtien sivuja)
 • ympyränmuotoinen kuviolävistäjä (voit leikata ympyrät myös saksilla, mutta siihen kuluu huomattavasti enemmän aikaa)
 • liimapuikko
 • kalalankaa tai muuta vastaavaa lankaa
 • mahdollisimman pitkä ompeluneula
Paperiköynnös.
Paperiköynnös. Kuva: YLE/Strömsö paperiköynnös

Leikkaa papereista iso joukko ympyröitä kuviolävistäjällä. Käytä vähintään kahta eriväristä paperia, mutta mieluiten useampaa eri väriä. Jos haluat paperiköynnöksestä pitkän, leikkaa reilu määrä ympyröitä, sillä jokainen pallo koostuu neljästä ympyrästä.

Taita ympyrät kahtia. Lajittele ne väreittäin. Liimaa kaksi eriväristä taitettua ympyrää toisiinsa niin, että puolikkaat tulevat vastakkain ja muodostuu puolipallo. Paina puolet yhteen sormilla, jotta liima tarttuu kunnolla kiinni. Toista sama lopuille ympyröille. Jos käytät kuviollista paperia, yhdistä ympyrät värisävyjen ja oman makusi mukaan. Anna kuivua.

Paperiköynnös.
Paperiköynnös. Kuva: YLE/Strömsö paperiköynnös

Liimaa kaksi puolipalloa toisiinsa niin, että muodostuu pallo (yhteensä neljä ympyrää). Jos käytät kahta eri väriä, liimaa puolipallot yhteen siten, että värit vuorottelevat, esimerkiksi punainen, vihreä, punainen, vihreä. Anna kuivua.

Pujota kalalanka ompeluneulan silmään. Työnnä neula jokaisen pallon keskikohdan läpi taitosten välisestä aukosta.

Ripusta paperiköynnös oviaukkoon tai ikkunaan.

Käpyköynnös

Kaikkein nopeimmin koristeköynnös syntyy kuusenkävyistä.

Tarvikkeet:

 • kaunista narua
 • kuusenkäpyjä (tai halutessasi männynkäpyjä)
 • yleisliimaa
 • nastoja
Paperiköynnös.
Paperiköynnös. Kuva: YLE/Strömsö paperiköynnös

Leikkaa narusta haluamasi pituinen pätkä. Aseta kävyt riviin narun varrelle. Puserra liimaa yhden kävyn kantaan ja paina naru liimaan. Paina kantaan nasta narun läpi. Tee sama lopuille kävyille. Kiinnitä ne naruun niin lähekkäin kuin haluat. Köynnös on valmis ripustettavaksi

Ruotsinkielinen ohjevideo

Kommentit
 • Maalaa kaappiin kelim-kuvio

  Yllättävä sisäpuoli!

  Kauniit vanhat tummasta puusta tehdyt kalusteet ovat kunnioitusta herättäviä. Saako sellaisia kalusteita muokata omien tarpeidensa mukaan? Minun vastaukseni on ”kyllä”.

 • Ompele kori matonkuteista

  Ompele säilytyskori ompelukoneella.

  Ompele erikokoisia koreja eri tarkoituksiin tai tee tällä tekniikalla pannunalustoja tai laukkuja. Ajatus on yksinkertainen, mutta tekniikka vaatii hiukan ompelukoneen käyttötaitoa, koska korit muotoillaan samalla, kun niitä ommellaan.

 • Leijuvat kivet

  Kivet savesta kelluvat paremmin!

  Suuren meren hiomia kiviä. Muodoltaan täydellisiä. Sileitä ja kauniita. Täydellisiä koristeita hyllyssä osana sisustusta.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa

 • Vegevalinta – viikkomenu 1

  Parhaat arjen kasviruokaohjeenne.

  On aika esitellä Vegevalintakampanjan ensimmäinen viikkomenu. Kampanjassa olette jakaneet parhaat arjen kasviruokaohjeenne. Kiitos Päivi Lähtevänojalle, Judith Almille, Frida Allbergille sekä Katriina Lahtoselle, jotka ovat tämän viikon Vegevalintakokit.

 • Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon

  Sopii myös hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon.

  Paahdettu myskikurpitsakeitto kera täyteläisen kookosmaidon Tämä keitto on samettisen sileä. Sen maku on herkullinen ja chili antaa ihanasti lämpöä. Keitto on myös upean värinen. Lisäksi se on vähäkalorinen ja sopii hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Päivi Lähtevänoja Ainekset 1 myskikurpitsa kuorittuna ja paloiteltuna noin tulitikkurasian kokoisiksi paloiksi.

 • Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini

  Hyvää arkiruokaa pienellä työpanoksella.

  Kermainen lehtikaali-perunaviipalegratiini Tämä ruoka syntyi alun perin jääkaapintyhjennyksen tuloksena, mutta siitä on kehkeytynyt maukas ja tosi helppotekoinen arkiruokasuosikki. Lempeää, pehmeää ja täyttävää talviruokaa, joka pienten esivalmistelujen jälkeen kypsyy itsekseen uunissa. Judith Alm Ainekset 8 keskikokoista kiinteää luomuperunaa 1 pkt savustettua tofua.

 • Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi

  Helppo valmistaa niin isolle kuin pienelle porukalle.

  Intialaisen keittiön klassikko uudessa muodossa – täältä tulee Butter Halloumi Lapset, ystävät ja vanhemmat rakastavat. Minä rakastan. Helppo valmistaa niin isolle kuin pienemmällekin poppoolle. Zeinan resepti (Zeinas Kitchen) on helppo kaikkien valmistaa ja lopputulos on aina yhtä maukas ja tasainen.