Hyppää pääsisältöön

Finlandiarap-kilpailun voitti Sievin räppi

Galaxin ja Yle Oppimisen järjestämän Finlandiarap-kilpailun voittaja, Lauri Haikolan koulun 3.-4. luokka Sieviltä, palkittiin Galaxin lähetyksessä. Voiton ratkaisivat kilpailun räppituomarit Rauhatäti ja Gracias (vas.)
Galaxin ja Yle Oppimisen järjestämän Finlandiarap-kilpailun voittaja, Lauri Haikolan koulun 3.-4. luokka Sieviltä, palkittiin Galaxin lähetyksessä. Voiton ratkaisivat kilpailun räppituomarit Rauhatäti ja Gracias (vas.) Kuva: YLE/Jaana Sormunen finlandia-räp

Finlandiarap-kilpailun voittajaksi räppäsi Lauri Haikolan koulun 3.-4. luokka Sievistä. Tuomariston mukaan kokonaisuus ratkaisi: räpin toteutus ja tausta toimivat, yhteishenki oli mahtava ja kaikki pelasi hyvin yhteen.

Sibeliuksen 150-vuotisjuhlan kunniaksi Yle Oppiminen ja Galaxi julistivat räppikilpailun kaikille 1.-6.-luokkalaisille. Pyysimme koululaisia päivittämään Finlandia-hymnin ja kerto​maan​, millainen on ​h​eidän Suom​ensa​ tänään, tai millainen ​he ​toivo​vat​ sen olevan parin vuoden päästä, kun Suomi täyttää 100 vuotta​.

Ensimmäinen palkinto: Suomi-räppi

Voittajaksi räppäsi Lauri Haikolan koulun 3.-4. luokka Sievistä.


Tuomariston mukaan kokonaisuus ratkaisi: räpin toteutus ja tausta toimivat, yhteishenki oli mahtava ja kaikki pelasi hyvin yhteen.

Räppärit Gracias ja Rauhatäti
Gracias ja Rauhatäti Räppärit Gracias ja Rauhatäti Kuva: Yle / Jaana Sormunen finlandiarap
Tuomareina toimivat Gracias ja Rauhatäti. He kuuntelivat ja arvioivat kaikki 30 kilpailuräppiä.

Sekä Gracias että Rauhatäti pitävät räppipajoja nuorille, joten koululaisräppeihin heillä on tuntumaa. Tuomarikeikka oli kuitenkin molemmille ensimmäinen.

– Tärkeitä teemoja räpeissä oli monia, Gracias ja Rauhatäti arvioivat. – Kaverit ja kavereista huolehtiminen, monikulttuurisuus, luonto, moniarvoisuus, tuomarit luettelevat.

Kaksi tyttöä näyttämöllä
Hilla Valtonen ja Linnea Setälä Kaksi tyttöä näyttämöllä Kuva: Milka Jääskeläinen hilla valtonen ja linnea setälä

Toinen palkinto: Kaikkien Suomi

Toiseksi sijoittui Valkeavuoren koulu Kaarinasta. Kaikkien Suomi -räpin tekijät ovat Hilla Valtonen ja Linnea Setälä 6. musiikkiluokalta. Valkeavuoren koulun 6B-luokka osallistui Finlandiarap-kilpailuun useammallakin räpillä.

koululaisia
Pajulan koulun S2-ryhmä koululaisia Kuva: Kuvakaappaus videosta finlandia-rap

Kolmas palkinto: Suomi on mun kieli

Kolmannen palkinnon sai Pajulan koulun S2-ryhmä Salosta Suomi on mun kieli -räpillä. Tuomarit kiittelivät energiaa ja antautumista. – Kilpailun teema on otettu hyvin huomioon ja taustaesiintyjät ovat hienoja.

Kaikki kilpailuun lähetetyt räpit voi nyt kuunnella ja katsella Yle Areenassa.

Kilpailu on osa Sibeliuksen juhlavuoden ohjelmistoa ja sisältöjä, johon Yle Oppiminen on tuottanut musiikkikasvatuskokonaisuuden Orkesterikone: yle.fi/orkesterikone (julkaisu joulukuussa 2015).

 • Sibeliuksen jalanjäljillä Hämeenlinnassa

  Millainen oli kansallissäveltäjämme lapsuus?

  Missä Janne leikki kavereineen? Miten hän selvisi ankaran piano-opettajan kynsistä? Miten Aulanko liittyy Finlandia-hymniin? Tule mukaan kulkemaan Sibeliuksen jalanjäljillä Hämeenlinnassa. Lue ja kuuntele, millainen oli säveltäjän lapsuus 1800-luvun lopun hämäläiskaupungissa.

 • Sibeliuksen jalanjäljillä Wienissä

  Vuosi Wienissä merkitsi käännettä Sibeliuksen tuotannossa.

  Jean Sibelius jatkoi sävellysopintojaan ulkomailla, ensin Berliinissä 1889-90 ja sitten Wienissä 1890-91. Erkki Toivanen seurasi nuoren Sibeliuksen jälkiä Eurooppaan.

 • Tunnistatko soittimet?

  Testaa, tunnistatko soittimia äänen perusteella.

  Viulu vai huilu? Trumpetti vai pasuuna? Testaa, tunnistatko orkesterisoittimet äänen perusteella.

 • Orkesterikone

  Kuuntele Finlandiaa ja orkesterin soittimia.

  Orkesterikone soittaa Jean Sibeliuksen Finlandian RSO:n esittämänä. Sen avulla voit kuunnella tarkemmin eri soitinryhmiä sekä seurata kapellimestarin työskentelyä. Kannattaa varustautua kuulokkein!