Hyppää pääsisältöön

Kaivopuiston kaunis Regina

Regina Linnanheimo elokuvassa Kaivopuiston kaunis Regina
Regina Linnanheimo elokuvassa Kaivopuiston kaunis Regina kaivopuiston kaunis regina

Regina Linnanheimon satavuotispäivänä Teema esittää romanttisen draaman Kaivopuiston kaunis Regina vuodelta 1941.

Helsinki puolitoista vuosisataa sitten oli pieni kaupunki suuressa valtakunnassa. Niin pieni, että kristallikruunujen loistosta oli vain kivenheiton matka, kirjaimellisesti, köyhän kansan mataliin tölleihin.

Vuoteen 1853 sijoittuva tuhkimotarina Kaivopuiston kaunis Regina kertoo kalastajan tyttärestä, joka kauneutensa ansiosta pääsee herrasväen piireihin. Juoni noudattelee, ainakin aluksi, vanhaa satua aina pudonnutta kenkää myöten. Regina onnistuu lainaamaan itselleen hienon puvun ja livahtaa upean huvilan tanssiaisiin. Häneen ihastuu komea aatelismies, luutnantti Engelbert von Leijoncrona. Mutta köyhän tytön ja hänen isoäitinsä on vaikea uskoa, että hienon herran aikomukset ovat todella kunnialliset. Lopulta sota vie Reginan ja Engelbertin erilleen. Näkevätkö he toisiaan enää koskaan?

Kaivopuiston kaunis Regina oli Regina Linnanheimon suurimpia menestyksiä. Miespääosassa nähdään Tauno Palo.

  • Kaivopuiston kaunis Regina (Suomi 1941, 101'). O: Toivo Särkkä. N: Regina Linnanheimo, Tauno Palo, Ester Toivonen, Siiri Angerkoski.

Lue lisää:

Elävä arkisto: Regina Linnanheimon elämä

Teuvo Tulion vakituinen leading lady vaikutti myös filmien sisältöön kirjoittajana ja näyttelijänä. Hän vetäytyi valkokankaalta vain 40 vuoden ikäisenä.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa