Hyppää pääsisältöön

Elias Kaskinen: Eturivin tytöt nostattavat keikkatunnelmaa

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit voitti YleX:n kiinnostavin tulokasbändi -äänestyksen selvin luvuin. Popyhtye julkaisi Elämä lupaa mulle -debyyttilevynsä elokuussa 2015, mutta bändi perustettiin jo vuonna 2010.

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit // Kuva: Promokuva

Aamu-uninen poppari vastaa puhelimeen sunnuntaina kahvikuppi kädessään.

- Tämä voittouutinen käynnistää hienosti sunnuntain, laulaja-kitaristi Elias Kaskinen kommentoi YleX:lle.

Kaskinen on yllättynyt oman yhtyeensä voitosta, sillä hän pitää kaikkia äänestyksen bändejä "sairaan kovina". Orkesterin keulakuva on saanut jo paljon palautetta esikoislevystä, vaikka albumi julkaistiin vasta viime kuussa.

- Se on otettu hienosti vastaan. Sinkkubiisien lisäksi levyn viimeinen kappale Kauemmas kuin kaupunkiin on saanut paljon kehuja.

Poppari on mielissään siitä, että fanit ovat opetelleet kappaleiden sanat ulkoa keikoilla jo ennen debyyttilevyn julkaisua.

- Se tuntuu aidolta meiningiltä. Joskus saan aika vaativaakin palautetta faneilta, jos muutan keikoilla esitettyjä kappaleita erilaisiksi levylle. Myös siitä on tullut palautetta, kun en osannut päättää Kesä yhdessä -kappaleen nimeä. Kutsuin sitä välillä nimellä Koko elämän. Eräs fani tuli sanomaan, että mikä sen biisin nimi nyt oikein on, että koita päättää, Kaskinen naureskelee.

Muusikko on huomannut, että Elämä lupaa mulle -singlen myötä yleisömäärä on kasvanut keikoilla selvästi. Kaskinen arvioi, että fanit ovat pääosin 18 - 27-vuotiaita.

- Eturivin tytöt nostattavat keikkatunnelmaa. Yleisössä on noin 70 prosenttia naisia. Naiset menevät edellä ja miehet tulevat perässä. Se on ihan luonnollista.

Kaskinen kirjoittaa kaksi päivää kuukaudessa hittejä muille artisteille. Kaiken muun ajan hän käyttää omaan bändiinsä. Elias säveltää ja sanoittaa kaiken yksin ja bändi sovittaa kappaleet.

- Oman musiikin tekeminen on tärkeintä. Se on suurin intohimoni.

Poppari haluaa lähettää kaikille äänestäjille suloisia terveisiä.

- Lähetän mun sylin levyisen pehmolelusydämen, joka on niin rasittavan iso, ettei sille keksi paikkaa kämpässä, Kaskinen hempeilee.

Katso musavideo alta.

Lue myös:

Äänestystulos: Tämä on kiinnostavin tulokasbändi

Äänestä kiinnostavinta tulokasta!

Elias Kaskinen: Progebändini ainoa biisi kertoi Paris Hiltonista

Suomalaispopparit hullaantuivat samasta hiustyylistä – kumpi rokkaa paremmin?

Mitä mieltä olet Elias Kaskisen ja Päivän Sankareiden kappaleesta Rakasta vielä kun voit?

Katso viikon mielenkiintoisimmat musavideot