Hyppää pääsisältöön

Tosi tarina: Aito, timanttimies

Tosi tarina: Aito timanttimies, yle tv1
Aito Koskinen liikkuu Kongon viidakoissa yhtä ketterästi kuin paikalliset oppaat. Tosi tarina: Aito timanttimies, yle tv1 tosi tarina: aito timanttimies

TV1 torstaina 10.9.2015 klo 20.00 - 20.30, uusinta tiistaina 15.9. klo 16.20
Yle Areenassa 30 päivää

Aito Koskinen on seitsemänkymppinen kultaseppä ja gemmologi eli jalokiven asiantuntija. Mies on luonut itselleen uran Kongon timantti- ja kultakaivoksilla.

Toimittaja Kati Juuruksen dokumentti kertoo Koskisen hämmentävän elämäntarinan.

Kongon viidakoissa

Kielitaidoton Aito Koskinen kulkee Kongon viidakoissa yhtä ketterästi kuin riuskat paikalliset oppaat.

Koskinen suunnittelee mutakuopan kaltaisiin kaivoksiin vedenjuoksutusjärjestelmiä, siivilöi hiekasta kultaa paikallisten kaivosmiesten rinnalla ja hörppää välillä viidakkopurosta vettä janoonsa.

Välillä Koskinen käy kotimaassa arvioimassa jalokiviä – usein niin upeita, ettei tavallinen suomalainen ole sellaisia edes nähnyt.

Köyhyydestä timanttien loistoon

Koskinen on syntyjään köyhistä oloista ja joutunut pikkupoikana kerjäämään. Hänestä on kasvanut aurinkoinen pärjääjä, joka on muokannut elämästään itsensä näköisen.

Afrikassa kaikki ei aina mene nappiin, mutta Koskinen ei anna sen lannistaa. Hän on aina valmis uuteen Kongon-seikkailuun.

Aito Koskinen rakastaa Suomen ja Afrikan luontoa ja ihmisiä. Hänen suurin rakkautensa ovat raakatimantit: eivät hintansa, vaan kauneutensa vuoksi.

Ohjaus: Kati Juurus. Leikkaus: Jorma Höri. Kuvaus: Marco Hyvärinen. Tuottaja: Nina Stenros. Yle, 2012.Dokumentti on esitetty edellisen kerran TV1:llä vuonna 2012.

 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.