Hyppää pääsisältöön

Yle Kioski uudistuu – Rakel Liekki kurottaa kuplansa ulkopuolelle ja Musta Barbaari pursuaa positiivisuutta

Kioski on jatkossa enemmän kuin tv-ohjelma. Se on viisi erilaista ohjelmaa, viitenä arkipäivänä viikossa, viidestä erilaisesta näkökulmasta, viiden erilaisen ihmisen voimin.

Uudistunut Kioski

Luvassa on hyvin erilaisten persoonien vetämiä ohjelmia mielenkiintoisista teemoista.

Aleksi Rantamaa // Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

MAANANTAI: ALEKSI’S WONDERLAND

- Olen Aleksi, juuri isoon kaupunkiin Porista muuttanut nuori aikuinen, jolla on jäätävä tiedon ja ymmärryksen jano. Keskitän kaikkeni puhtaasti yrityksiin ymmärtää jokapäiväisiä asioita, jotka kaikki tietävät, mutta kukaan ei tajua. Koen antavani Kioskille mahdollisimman aidon tarkastelukannan asioihin. Median odotetaan reagoivan tiettyihin asioihin tietyllä tavalla. Minä reagoin juuri niin kuin oikeastikin reagoisin. Toivon suuresti että epätoimittajamainen lähestyminen poikisi huikeita vastauksia suuriin kysymyksiin.

Rakel Liekki // Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

TIISTAI: RAKELIN KUPLASSA

- Olen kolmikymppinen kukkahattutäti ja telaketjufeministi, joka on kiltimpi kuin kuvitellaan. Rakelin kuplassa ihmettelen, yritän ymmärtää ja kurotella kuplan ulkopuolelle. Koska joukossa on voimaa, olen pyytänyt kuplani sisälle kansan parhaat aivot tuumaamaan ja battlaamaan kanssani.

Kaarle Hurtig // Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

KESKIVIIKKO: KAARLEN MAAILMA

- Olen ikuisesti utelias ja loputtoman kiinnostunut. Kaarlen Maailmassa olen kiinnostunut ihmisistä statusten sisällä. Haluaisin jokaisen vieraan kanssa saavuttaa hetken, jossa kumpikaan ei muista kameraa, eikä kumpikaan yritä myydä mitään. Tavoitteena on saavuttaa kameran edessä olemisesta samanlainen olemisen jatke kuin aamupalakeskustelut omien lasteni kanssa ovat.

Marja Sannikka // Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

TORSTAI: MARJAN VALLASSA

- Politiikka ja yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat minua ihan loputtomasti. Haluan auttaa ihmisiä ymmärtämään, mitä heidän ympärillään tapahtuu, mahdollisimman monelta kantilta. Raotan politiikan ja päätöksenteon sumuverhoa niin paljon kuin pystyn, panen vieraani kertomaan mitä on päätetty ja mihin pyritään. Ja millä ihmeen perusteilla?”

Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf // Kuva: Aki-Pekka Sinikoski

PERJANTAI: MAMU–SUOMI–MAMU

- Me olemme James (Musta Barbaari), Josias (Prinssi Jusuf) ja Eino (kuvaaja). Tulemme eri lähtökohdista ja omien taustojemme kautta yritämme ymmärtää suomalaisuutta. Mä ja James ollaan maahanmuuttajataustaisia, lähes koko ikämme Suomessa asuneita itähelsinkiläisiä. Eino taas edustaa ns. kantasuomalaista puolta tiimistämme. Me joukkona tuodaan mustavalkoinen näkemys suomalaisuudesta. Hehe. Haluaisimme vaikuttaa nuoreen sukupolveen mahdollisimman positiivisella tavalla. Haluttais parantaa maahanmuuttajien mainetta ja oman suomalaisuutemme kautta tuoda ymmärrystä ihmisten välille. Ollaan todella iloisia, että saadaan oma TV-ohjelma ja Kioskin kautta me saadaan mahdollisuus tuoda meidän oma näkökulmamme maailmasta.

Kioski on osa Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen kehitysyksikköä, jonka tehtävä on kokeilla ja pilotoida, mitä tulevaisuuden uutis- ja ajankohtaisjournalismi on.

TV-ohjelmien lisäksi Kioski toimittaa verkkopalvelua osoitteessa yle.fi/kioski sekä tuotttaa uutis- ja ajankohtaissisältöä useisiin sosiaalisen median kanaviin: YouTubeen, Facebookiin, Twitteriin, Instagramiin, Snapchatiin (ylekioski) sekä WhatsAppiin.