Hyppää pääsisältöön

Mitä ajatuksia Nyt tai ei koskaan -sarjan Johanna-osa herätti?

Ohjaaja Katri Manninen ja päähenkilö Johanna
Ohjaaja Katri Manninen ja päähenkilö Johanna Kuva: ITV Studios/Annukka Kitinoja johanna hartikainen

Nyt tai ei koskaan -sarjan jokaisen osan kuvauksissa oli aivan omanlaisensa tunnelma.

Tänä iltana klo 19 TV1:ltä nähtävälle Johannan osalle ominaista oli emotionaalisuus, intensiivisyys ja yllättävyys.

Jo Johannan parvelle esittämä kysymys herätti ristiriitaisia tunteita:

Olisiko OK että Johanna lähtisi toteuttamaan unelmaa, joka ajatteleminen sai hänet heräämään henkiin? Vai olisiko hänen tärkeämpää jäädä kotiin hoitamaan vakavasti sairasta lastaan ja ohittaa tilaisuus, joka ei välttämättä enää toistuisi?

Johannan ja hänen läheistensä avoimuus ei voinut olla koskettamatta meitä kaikkia. Olin keskustellut Johannan läheisten kanssa etukäteen, mutta siitä huolimatta parven ja läheisten kohtaamiset saivat haukkomaan henkeä ja liikuttumaan kyyneliin.

Oheinen video on kuvattu kolmannen aamun tärkeästä läpimurtokohtauksesta, joka löi minut aivan ällikällä. Eikä se jäänyt edes päivän viimeiseksi yllätyskäänteeksi...

Myös kuvaussuunnitelmat muuttuivat useampaan otteeseen kuvausten aikana. Parvi muun muassa keksi ensimmäisen päivän päätteeksi viedä Johannan tapaamaan toisena päivänä kokenutta kauneusalan yrittäjää.

Puhelin kävi kuumana ja Facebook otettiin avuksi, kun yritimme illan pimentyessä löytää sopivan henkilön todella lyhyellä varoitusajalla. Lopulta apu löytyi läheltä -- järvenpääläisestä Kauneushoitola Marielinasta, jossa olin käynyt koko nuoruuteni hoidattamassa akneani.

(Yleensä olin kuvauksissa meikittömänä ja tukka sekaisin, mutta Tuiren tapaamista varten oli pakko kyllä laittaa meikkiä ja kammata tukka...)

Ohjaaja Katri Manninen ja tuottaja Eeva Rantanen kuvauksissa
Ohjaaja Katri Manninen ja tuottaja Eeva Rantanen Ohjaaja Katri Manninen ja tuottaja Eeva Rantanen kuvauksissa Kuva: ITV Studios/Annukka Kitinoja eeva rantanen

Jälkeenpäin kuvamateriaalia läpikäydessäni ihmettelin, miten ihmeessä ehdimme kuvata kolmessa päivässä kolmessa eri kaupungissa niin monta tärkeää ja syvälle ytimeen menevää kohtausta.

Siitä suuri kiitos kuuluu paitsi ammattimaiselle tiimillemme, periksiantamattomalle parvelle ja upealle päähenkilölle läheisineen, jotka kaikki olivat valmiita avautumaan ja heittäytymään täysillä selvittämään mikä Johannan todellinen ongelma oli ja miten sen voisi ratkaista.

Parven, päähenkilö Johannan ja Katrin yhteiskuva
Tämä syöksyni Johannan ja Parven kuvan halki symboloi jotenkin erityisen hyvin näitä kuvauksia Parven, päähenkilö Johannan ja Katrin yhteiskuva Kuva: ITV Studios/Annukka Kitinoja parvi

Myös parven loppukeskustelu oli erityisen emotionaalinen ja kiihkeä. Tuntui, että pelissä oli niin paljon, että päätöksen piti olla erityisen tarkkaan harkittu.

Toivon että onnistuimme välittämään näiden kolmen päivän raa'an rehelliset kohtaamiset, syvät tunteet ja oivaltavat ajatukset myös sinulle, rakas katsoja.

Haluan kuulla mitä ajatuksia ja tunteita tämä ensimmäinen osa ja parven päätös sinussa herätti!

Äänestä oliko parven ratkaisu mielestäsi oikea ja jaa ajatuksesi Johannan osasta joko alla olevalla kommenttiosiolla tai sarjan Facebook-keskusteluryhmässä.

Oliko parvesta hyötyä?

Johanna pyysi parvelta apua vaikeaan dilemmaansa: ryhtyäkö yrittäjäksi vai jäädäkö kotiin sairaan lapsen kanssa?
Parvi antoi Johannalle ohjeeksi jäädä kotiin hoitamaan lapsia ja itseään ja että hänen täytyy lopettaa suorittaminen ja päästä eroon näyttämisenhalustaan. Lopuksi parvi toivoi Johannan katkaisevan napanuoran niihin jotka eivät hyväksy häntä sellaisena kun hän on.
Oliko parven ratkaisusta hyötyä?

Kyllä
85% (244 ääntä)
Ei
15% (42 ääntä)
Ääniä yhteensä: 286

Kommentit
 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.