Hyppää pääsisältöön

Urheilupropagandaa ja salaliittoteorioita: Docventuresin kolmas kausi on täynnä "kovia leffoja ja hyvää keskustelua"

Riku Rantala ja Tunna Milonoff lupaavat YleX Aamussa monipuolista ohjelmistoa Docventuresin kolmannelle tuotantokaudelle.

Docventuresin Tunna Milonoff ja Riku Rantala // Kuva: Teemu/YleX

Huomenna keskiviikkona alkaa “Suomen suurimman virtuaalisen elokuvakerhon”, Docventuresin kolmas tuotantokausi. Riku Rantalan ja Tuomas “Tunna” Milonoffin luotsaamassa ohjelmassa katsotaan dokumentteja ja mietitään niiden jälkeen syntyjä syviä.

- Docventures on vähän sama kuin oltaisiin katsomassa leffaa kaveriporukalla ja mentäisiin sen jälkeen bisselle, Milonoff tiivistää.

Sarjan kahdella ensimmäisellä kaudella on katsottu esimerkiksi talouskuplaa käsittelevä Four Horsemen ja sotavalokuvaaja James Nachtweystä kertova The War Photographer. Kolmannellakaan kaudella dokkareiden valinnassa ei ollut aineistosta pulaa.

- Koko ajan tekisi mieli näyttää lisää, tämän kauden kahdeksan leffaa on liian vähän.

Kolmannen kauden kattaus on Rantalan ja Milonoffin mukaan monipuolinen. Ohjelmistossa on esimerkiksi ensimmäistä kertaa urheiluleffa. Neuvostoliiton aikaisesta jääkiekosta kertova Red Army käsittelee urheilua muun muassa propagandan näkökulmasta.

Docventuresin kolmas kausi starttaa Oscar-voittaja CITIZENFOUR:illa, jonka yhteydessä keskustellaan salaliittoteorioista. Katso dokkarin traileri alta.

Huomenna salaliitoista puhuu kansalaisaktiivi, IT-yrittäjä Mikael Storsjö Yle puheella klo 13 ja virustutkija Mikko Hyppönen sekä tietokirjailija Hanna Nikkanen TV2:lla klo 21.