Hyppää pääsisältöön

Naiskonstaapeli 56

Konstaapeli Gina Dawson (Jennie Jacques)
Gina (Jennie Jacques) aloittaa työt kotiseutunsa ensimmäisenä naiskonstaapelina. Konstaapeli Gina Dawson (Jennie Jacques) Kuva: Yle Kuvapalvelu naiskonstaapeli 56

TV1 lauantaisin ja sunnuntaisin 31.1. - 14.2.2016 klo 16.00 - 16.45 (1. kausi), 20.2. - 5.3. (2. kausi) ja 6. - 20.3. (3. kausi)
Yle Areenassa 7 päivää

Gina Dawson (Jennie Jacques) aloittaa työt Brinfordin poliisipiirin ensimmäisenä naiskonstaapelina. Gina on unelma-ammatissaan, mutta ensi hetkistä asti käy ilmi, ettei tilanne ole ruusuinen.

1950-luvun Länsi-Midlandsiin sijoittuvasta brittisarjasta esitetään uusintana kolme tuotantokautta.

Asenteisssa korjattavaa

Vanhanaikaiset kollegat näyttävät Ginalle heti kaapin paikka. Miehisessä yhteisössä nainen kelpaa monen mielestä vain teenkeittoon, olipa heillä sitten virkamerkki tai ei.

Kollegat eivät ole asenteellisia vain uutta naiskollegaa kohtaan vaan ylimielisyys kohdistuu välillä myös rikoksesta epäiltyihin ja niiden uhreihin. Sitä Gina Dawson ei sulata.

Näytön paikka

Ginan pitää ansaita jokainen pieni edistysaskel uralla kaksinkertaisella työmäärällä, mutta hän aikoo selvitä voittajana.

Kaikeksi onneksi joidenkin kollegoiden silmät avautuvat näkemään hänen todellisen arvonsa.

Sarjan kolmannella kaudella konstaapelina nähdään Claudie Jessien esittämä Annie Taylor.

Muissa pääosissa nähdään Kieran Bew, Gerard Horan, Charlie D'Ath, John Light, Justine Michelle ja Chris Overton.

WPC 56. Alkuperäisidea ja käsikirjoitus: Dominique Moloney. Tuotanto: BBC Birmingham, Britannia, 2013-15. Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran syksyllä 2015.

Lisää ohjelmasta

Kommentit