Hyppää pääsisältöön

Spotify uudistuu: Selvitä, kuuntelitko suosioon nousseita artisteja ensimmäisten joukossa

Spotifyn Found them first -ominaisuus vie "kuuntelin tätä ennen kuin siitä tuli cool" -väittelyn uudelle tasolle.

Spotifyn Found them first -sovellus. // Kuva: Kuvankaappaus / Spotify

Suoratoistopalvelu Spotifyn uusi sovellus on yhtä aikaa kunnianosoitus lojaaleille musadiggareille ja nostalgiatrippi menestyneiden muusikoiden urien alkujuurille.

Juuri lanseerattu Found them first -niminen ominaisuus näyttää, mitä suosittuja artisteja olet kuunnellut ensimmäisten 15 prosentin joukossa ja tavallaan siten auttanut etenemään urallaan.

Artistien suosio määritellään sen perusteella, ovatko ne ylittäneet 20 miljoonan Spotify-toiston rajan ja kasvaneet menestyksessään yli 2000 prosenttia aikavälillä tammikuu 2013 - kesäkuu 2015.

Luvut selittänevät, miksei palvelu nosta esiin suomalaisia muusikoita ja bändejä. Ulkomaisiin suosittuihin artisteihin sen sijaan lukeutuvat esimerkiksi Bastille ja Sam Smith.

Miten sovellus sitten toimii käytännössä?

Muuta ei tarvitse tehdä kuin kirjautua sisään Spotifyn verkkosoittimeen. Sen jälkeen palvelu käy läpi kuunteluhistoriasi ja selvittää, milloin olet striimannut mitäkin artistia ensimmäisen kerran.

Lopuksi Spotify luo räätälöidyn soittolistan muista läpimurron tehneistä artisteista ja bändeistä, joista saatat pitää kuunteluhistoriasi perusteella.