Hyppää pääsisältöön

A-studio: Talk – Turvapaikanhakijat

A-studio: Talk, yle tv1
Turvapaikanhakijat sytyttivät nuotion aamunkoitteessa Röszken kylän lähellä Unkarissa. Kuva: Attila Kisbenedek / AFP A-studio: Talk, yle tv1 yle tv1

TV1 torstaina 10.9.2015 klo 21.05 - 22.30, uusinta perjantaina 11.9. klo 15.15
Yle Areenassa 30 päivää

Suomeen saapuu tällä hetkellä enemmän turvapaikanhakijoita kuin koskaan aiemmin. Sisäministeriö arvioi turvapaikanhakijoiden määrän nousevan jopa 30 000 hakijaan tänä vuonna.

Torstaina 10. syyskuuta Yle järjestää ensimmäisen turvapaikanhakijoita laajasti käsittelevän teemapäivän.

A-studio: Talkin erikoislähetyksessä keskustellaan muun muassa siitä, kuinka Suomi on varautunut hoitamaan tilanteen.

A-studio: Talk, yle tv1
A-studio: Talk, yle tv1 Kuva: Hannu Harhama / Yle mielenosoitukset,yle tv1
Studiossa ovat keskustelemassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen sekä kansalaisaktivisti, entinen turvapaikanhakija Maryam Abdulkarim. Abdulkarim on tullut 90-luvun alussa Suomeen Somaliasta. Hän oli tuolloin 7-vuotias.

Ohjelmaan osallistuvat myös kirjailija ja toimittaja Umayya Abu-Hanna, Keuruun kaupunginvaltuuston jäsen (Kesk.) ja vastaanottokeskusta vastustanut Petri Tuominen, Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo ja sosiaalisen sirkuksen ohjaaja Hanne Kauppinen Sirkus Magentasta.

Turvapaikanhakijoiden tilannetta arvioivat myös ihmisoikeuspuolustaja ja -raportoija, entinen puolustusministeri ja RKP:n kansanedustaja Elisabeth Rehn, vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto ja CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie.

Ohjelman juontavat toimittajat Susanne Päivärinta ja Jussi-Pekka Rantanen.

A-studio: Talkin jälkeen klo 22.30 esitetään Syyrian tilannetta käsittelevä Ulkolinjan dokumentti Syyrian lapset sodan jaloissa. Aleppossa kapinallisten tukikohdassa 13-vuotias lapsisotilas Matas valmistautuu yhdessä 16-vuotiaan veljensä Hussein kanssa taisteluun. Syyriassa sota on jatkunut jo kolme vuotta.

Ulkolinja: Syyrian lapset sodan jaloissa, yle tv1
Ulkolinja: Syyrian lapset sodan jaloissa, yle tv1 ulkolinja: syyrian lapset sodan jaloissa

Turvapaikka – Hyväntekeväisyyskonsertti

TV1 sunnuntaina 13.9.2015 klo 19.30 - 20.30
Yle Areenassa suorana, ei jälkikatselua.

TV1 välittää sunnuntaina 13.9. klo 19.30 suorana lähetyksenä konsertin Turun tuomiokirkosta. Konsertilla kerätään varoja pakolaisten hyväksi.

Esiintyjinä ovat muun muassa Esa Ruuttunen ja Turku Cathedral Youth Choir. Arkkipiispa Kari Mäkinen käyttää tilaisuudessa puheenvuoron.

Aloitteen tilaisuuden järjestämiseksi on tehnyt Turun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisokuoro (Turku Cathedral Youth Choir) ja urkuri Markku Hietaharju. Mukana on myös Kirkon Ulkomaanapu.

Muualla verkossa:
Yle Uutiset: Turvapaikanhakijat (teemasivu)
Yle Uutiset: Päätoimittajalta: Vähemmän kiihkoa, enemmän ymmärrystä