Hyppää pääsisältöön

Ylen ohjelmia Prix Europa -loppukilpailuun

Pirjo ja Markku mittaavat kurpitsoja
Dokumenttiprojekti: Eedenistä pohjoiseen Pirjo ja Markku mittaavat kurpitsoja dokumenttiprojekti: eedenistä pohjoiseen

Prix Europa (The European Broadcasting Festival) on Euroopan suurin tv-, radio- ja online-tuotantojen kilpailu. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin yhteensä 664 ohjelmaa. Kilpailun voittajat julkaistaan Berliinissä 23.10.2015.

Parhaan tv-dokumentin palkintoa tavoittelee Virpi Suutarin ohjaama rakkauselokuva Dokumenttiprojekti: Eedenistä pohjoiseen, joka esitettiin Yle TV1 -kanavalla 13.10.2014. Kyseessä on Ylen ja Made Oy:n yhteistuotanto.

Tv-draamakategoriassa kilpailee Kotikatsomon Raja -minisarjan ensimmäinen jakso, joka nähtiin Ykkösellä 23.2.2014. Käsikirjoitus Daniela Hakulinen, Riikka Pulkkisen kirjasta. Ohjaaja Hanna Maylett ja tuottaja Pekka Ruohoranta.

Radiodokumenttien sarjassa jatkoon pääsi Yle Radio 1:llä 20.11.2014 esitetty Todellisia tarinoita: Onko minua olemassa? Toteutus Donagh Coleman ja tuottaja Hannu Karisto.

Radiodokumenttien sarjassa kilpailee myös Ann-Sophie Sandströmin Månadens dokumentär: Så var det med den saken - om galenskap, släktingar, ett förfallet hus och en som flög iväg. Dokumentti esitettiin Yle Radio Vegalla 26.10.2014. Tuottajana Charlotte Sundström.

Parhaan radiodraaman palkinnosta kilpailee Radio Vegalla esitetty Om ett försvinnande, jonka käsikirjoitus on Gunilla Hemmingin käsialaa. Ohjaus Ulrika Bengts ja tuottajana Camilla Thelestam. Kuunnelma on esitetty 28.1.2015 Yle Radio Vegalla.

Radion musiikki-kategoriassa jatkoon pääsi Eva Tigerstedtin Utelias äänimatkailija: Aikaa etsimässä. Ohjelma esitettiin Yle Radio 1:llä 24.6.2014.

Yle TV2:n draamakomedia Uusi Päivä kilpailee online-kategoriassa. Uuden Päivän nettitiimiin kuuluvat tuottaja Salla-Rosa Leinonen, toimittaja Johanna Pirttilahti sekä mediatoimittajat Ulla Broholm ja Anu Köyhäjoki-Järvinen.

Samassa sarjassa jatkoon pääsi myös Ylen Uutisvahti-mobiilisovellus. Uutisvahdin pääsuunnittelija on Aki Kekäläinen, projektipäällikkö/suunnittelija Lassi Seppälä ja projektipäällikkö Heli Savola.

Prix Europa (The European Broadcasting Festival) on Euroopan suurin tv-, radio- ja online-tuotantojen kilpailu. Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin yhteensä 664 ohjelmaa. Kilpailun voittajat julkaistaan Berliinissä 23.10.2015.

Lisätietoa kilpailusta ja kategorioista: http://prixeuropa.eu/competition/categories