Hyppää pääsisältöön

Mokoman Marko Annala: Haluan vähentää ihmisten tuskaa mielenterveysongelmien kanssa

Mokoman keulakuvan esimerkki on saanut fanitkin avautumaan.

Mokoman Marko Annala Ruisrockissa // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Muusikko Marko Annala on selättänyt elämänsä aikana neljä masennusta. Viimeisimmästä hän parantui puolitoista vuotta sitten. Annala on huomannut, että fanit avautuvat hänelle nykyään enemmän keikoilla, koska hän on puhunut avoimesti mielenterveysongelmistaan.

- Suurelle osalle ihmisistä mielenterveysongelmat aiheuttavat häpeää. Halusin tuoda asian esille, koska haluan vähentää ihmisten tuskaa mielenterveydellisten ongelmien kanssa. Nämä eivät poikkea millään lailla fyysisistä vammoista, Annala kertoo Ylen Inhimillinen tekijä -ohjelmassa.

Mokoman keulakuva kertoo ohjelmassa muun muassa, miten hän parantui. Katso Inhimillinen tekijä alta.

Lue myös:

Mokoman Marko: Uusi levy on ensisijaisesti hyvä rock-albumi, ei sairaskertomus