Hyppää pääsisältöön

Mokoman Marko Annala: Haluan vähentää ihmisten tuskaa mielenterveysongelmien kanssa

Mokoman keulakuvan esimerkki on saanut fanitkin avautumaan.

Mokoman Marko Annala Ruisrockissa // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Muusikko Marko Annala on selättänyt elämänsä aikana neljä masennusta. Viimeisimmästä hän parantui puolitoista vuotta sitten. Annala on huomannut, että fanit avautuvat hänelle nykyään enemmän keikoilla, koska hän on puhunut avoimesti mielenterveysongelmistaan.

- Suurelle osalle ihmisistä mielenterveysongelmat aiheuttavat häpeää. Halusin tuoda asian esille, koska haluan vähentää ihmisten tuskaa mielenterveydellisten ongelmien kanssa. Nämä eivät poikkea millään lailla fyysisistä vammoista, Annala kertoo Ylen Inhimillinen tekijä -ohjelmassa.

Mokoman keulakuva kertoo ohjelmassa muun muassa, miten hän parantui. Katso Inhimillinen tekijä alta.

Lue myös:

Mokoman Marko: Uusi levy on ensisijaisesti hyvä rock-albumi, ei sairaskertomus

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.