Hyppää pääsisältöön

Bill Hicks, jumalaton rääväsuu

Bill Hicks
Bill Hicks Bill Hicks bill hicks

Todellinen isänmaan ystävä kyseenalaistaa kaiken.

Bill Hicks (1961–94) oli kärjekäs, kriittinen ja tabuja kaihtamaton stand up -koomikko, josta on kuolemansa jälkeen tullut monen nykyviihdyttäjän inspiraation lähde ja esikuva. Mustaa huumoria viljellyt Hicks kuoli vain 32-vuotiaana.

Hicksin ajaton huumori sukelsi pää edellä Amerikan ja modernin maailman ristiriitaisuuksiin. Hänellä oli kyky purkaa osiin esimerkiksi uskonto, rajaton viranomaisvalta ja kaksinaismoralismi, joita hän tarkasteli terävällä katseella. Hicks jätti jälkeensä suuren joukon videonauhoituksia ja kuvia, jotka toimivat tämänkin, osin animoidun dokumentin lähtökohtana.

Dokumentin tunnin mittainen tv-versio on esitetty Teemalla vuonna 2011, ja nyt nähtävä pitkä versio on esitetty Docventuresissa vuonna 2014.

 • Bill Hicks, jumalaton rääväsuu (American: The Bill Hicks Story), USA 2009. Ohjaus Matt Harlock ja Paul Thomas
 • Uuden Kinon kevät 2019

  Lyhytelokuvia, joita näet televisiosta vain Yleltä.

  Uuden Kinon kevään pääteema on luopuminen. Useassa elokuvassa jokin asia päättyy: nuoruus, tv-sarja, elämä itse, ilkeä kiusaaminen, ystävyys, viattomuus ja lemmikkieläimestäkin täytyy luopua. Toisissa asiat päättyvät onnellisesti ja toisissa huonosti.

 • Olisiko teillä hetki aikaa keskustella Elviksestä?

  "Aika kiehtovan oloinen tyyppi. Kuka hän oli? Oikeasti."

  "Aika kiehtovan oloinen tyyppi. Kuka hän oli? Oikeasti." Elvis Presleylle omistetun Teemalauantain pitkä dokumentti saa Pekka Laineen – sittenkin – innostumaan.

 • Teema tanssii talvella 2019

  Teeman jokavuotinen tanssifestivaali 20.1.–17.2.

  Teema tanssii taas! Tanssia ruudussa sunnuntai-iltapäivisin 20.1.–17.2.

Yle Teema