Hyppää pääsisältöön

Liigafanit ennustavat: Tässä on mitalikolmikko

Yle Urheilu haastatteli jokaisen jääkiekon SM-liigaseuran kannattajaryhmän edustajaa ja tiedusteli mitalikolmikkoa.

SM-liiga // Kuva: Yle

Gallupkierroksen tuloksena selvisi, että Kärpät on lähes jokaisen fanin papereissa ylivoimainen voittajasuosikki. Sarjanousija KooKoon kohtalona on olla sarjajumbo.

Yhtä fania lukuun ottamatta kaikki sijoittivat Oulun Kärpät vähintään kolmen parhaan joukkoon. 15 fanista peräti 10 listasi oululaisjoukkueen alkavan liigakauden ykköseksi.

- Kärpiltä löytyy sekä rahaa että pelaajamateriaalia. Joukkueella on kokemusta siitä, miten menestytään ja lähivuosilta jopa menestysperinnettä, JYPin fani Hermanni Hammarén perustelee.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

juhlaaaa

A post shared by Oulun Kärpät (@karpatofficial) on

- Se voi olla jopa Kärppien ase, ettei kukaan usko heidän yltävän kolmanteen peräkkäiseen mestaruuteen, Vaasan Sportin Red Army -kannattajiin kuuluva Toni Laaksonen aprikoi.

Ainoa kannattaja, joka ei uskonut Kärppien yltävän mitalisijoille oli Ilvesperheeseen kuuluva Mikko Helin.

- Laitan Ilveksen ykköseksi siksi, että jos veikkaisin jotain muuta joukkuetta, ei minulla olisi mitään järkeä käydä niin tiiviisti hallilla kannustamassa omiani, Helin kommentoi.

Skip Instagram post

Joukkueet pisteytettiin faneilta saatujen sijoituksien mukaan niin, että mestari sai kolme pistettä, hopeajoukkue kaksi ja pronssin nappaava yhden pisteen. Kärpät oli ylivoimainen ykkönen paitsi ykkössijoissa, myös kokonaispisteissä, jotka olivat peräti 37. Toiseksi sijoittui HIFK 15 pisteellä ja yhdellä ykkössijalla.

- Meillä on hyvä puolustus, hyvä maalivahtikaksikko, tulivoimainen hyökkäys eli tänä vuonna on jalkeilla erittäin kokonaisvaltainen paketti, HIFK Fansin Nora Simsiö perustelee.

Skip Instagram post

Tappara keräsi yhden ykkössijan ja 10 pistettä ennen kahta pistettä vähemmän kerännyttä Lukkoa.

- Runko on säilynyt hyvin kasassa ja poislähteneiden tilalle on saatu hyviä vahvistuksia. Uskon, että kolmen peräkkäisen hopean jälkeen mitali kirkastetaan kullaksi, Tapparan fanien puheenjohtaja Jani Terho sanoo.

Skip Instagram post

Fanien mielestä KooKoo on selvin suosikki sarjajumbon paikalle.

Lue lisää Yle Urheilun sivuilta.