Hyppää pääsisältöön

Mitä opimme miettiessämme avioeroa Annen kanssa?

Parvi kävelee päähenkilön perässä talvimaisemassa
Parvi kävelee päähenkilön perässä talvimaisemassa Kuva: Itv Studios/Annukka Kitinoja parvi

Nyt tai ei koskaan -sarjan toisessa osassa Anne pohtii pitäisikö hänen jatkaa vielä miehensä Timon kanssa taistelua parisuhteen puolesta vai olisiko jo aika lopettaa. Lapsiperhearki on vienyt romantiikan suhteesta, joka on muuttunut ilottomaksi ja kireäksi.

Eroteema kosketti lähes jokaista parvelaista henkilökohtaisesti. Joku oli avioerolapsi, toinen eronnut, kolmas kokenut kummankin kohtalon. Pariskunnan kamppailu parisuhteensa puolesta nosti vanhat tunteet monessa meissä pintaan.

Lisäksi ylipäätään kysymys siitä, voimmeko päättää toisen parisuhteen jatkumisen puolesta vaivasi monia parvelaisia. Niin päähenkilön kanssa käydyisssä keskusteluissa, parvelaisten yksilöhaastattelussa kuin pitkien ajomatkojen aikana puhuttiin paljon omista kokemuksista.

Tämä heijastui kuvauspaikalla usein suruna ja huolena pariskunnan puolesta. Nielin itsekin kyyneleitä avioerolapsena ja eronneena, kun pohdin kuvausten välillä mitä heidän pitäisi tehdä.

Kuten niin usein sarjaa kuvatessa, tämän ohjelman loppu yllätti koko jengin. Kolmen päivän syväsukellus ihmissuhteiden kipukohtiin pakotti monet katsomaan omaa suhdettaan uusin silmin.

Useampi kuin yksi ihminen kysyi kotiin päästyään kumppaniltaan "enhän mä pidä sua itsestäänselvyytenä?"

Itselleni tärkein muistutus oli pitää sydämensä avoimena kumppanille silloinkin kun hän ei ole parhaimmillaan.

Oletko sinä eronnut tai ollut eron partaalla? Mikä on sinun neuvosi pariskunnille, jotka ovat ajautuneet eron partaalle arjen puristuksessa?

Eroavatko pienten lasten vanhemmat liian helposti?

Mistä tietää että kannattaa erota? Pitääkö vanhempien pysyä yhdessä pelkästä velvollisuudentunteesta? Kuinka pitkään parisuhteen eteen kannattaa taistella?

Kyllä. Lasten vuoksi pitäisi jaksaa yrittää.
53% (106 ääntä)
Ei. Erolle on aina syynsä.
47% (95 ääntä)
Ääniä yhteensä: 201

Parvelaisten näkökulmia avioerosta lisää täälä.

 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.