Hyppää pääsisältöön

Pilapiirtäjät demokratian etulinjassa

Meksikolainen pilapiirtäjä Ángel Boligán
Meksikolainen pilapiirtäjä Ángel Boligán Meksikolainen pilapiirtäjä Ángel Boligán pilapiirtäjät demokratian etulinjassa

Dokumentti esittelee kaksitoista hullua eri puolilta maailmaa: kaksitoista pilapiirtäjää, jotka kynä aseenaan ja henkensä kaupalla taistelevat naurun keinoin demokratian puolesta.

Dokumentissa esiintyvät Plantu (Ranska), Slim (Algeria), Ángel Boligan (Meksiko), Baha Boukhari (Palestiina), Jeff Danziger (USA), Michel Kichka (Israel), Pi San (Kiina), Rayma Suprani (Venezuela), Damien Glez (Burkina Faso), Nadia Khiari (Tunisia), Mihail Zlatkovski (Venäjä) ja Zoho (Norsunluurannikko). Kussakin maassa on omat pyhät lehmänsä, kuplansa ja tabunsa, joita pilapiirtäjät rikkovat.

Dokumentti sai ensi-iltansa vuonna 2014 Cannesin elokuvafestivaalilla.

 • Pilapiirtäjät demokratian etulinjassa (Caricaturistes, fantassins de la démocratie), Ranska 2014. Ohjaus Stéphanie Valloatto
 • Rockin palkkasoturit kertovat

  Bowien "sideman" Earl Slick jututtaa taustamuusikoita.

  David Bowien ”sideman” Earl Slick jututtaa taustamuusikoita uudessa dokumentissa.

 • Waldemar Januszczak Lännen tiellä – kolmeosainen sarja USA:n taiteesta

  Amerikan taiteen juurilla preerialla ja suurkaupungeissa.

  Teemalta tuttu taidehistorioitsija Waldemar Januszczak lähtee road tripille halki Amerikan mantereen ja USA:n taiteen historian. Teema 12.–26.2.2019 klo 20.00. Jaksot Areenassa 90 päivää Mistä on syntyisin todella amerikkalainen taide? Se on syntynyt itseään ja omaa ääntään etsivän uuden yhteiskunnan hurjasta energiasta.

 • Eila vastaan Suomen valtio – Tove Idström kirjoitti irtisanotulle siivoojalle sankaritarinan

  Tove Idströmin muistoksi elokuva siivoojien taistelusta.

  Teeman Kino Suomi muistaa käsikirjoittaja Tove Idströmiä (1954–2019). Elokuva Eila on yksi Idströmille henkilökohtaisesti läheisistä, oman aiheen pohjalta tehdyistä alkuperäiskäsikirjoituksista. Tavallisen ihmisen sankaritarinan taustalla on Idströmin voimakkaasti kokema, vääryyden aiheuttama suuttumus. Teema tiistaina 19.2. klo 21.55.

Yle Teema

 • Komisario Susikoski oli Ismo Kallion ensimmäinen elokuvarooli

  Kino Suomi esittää kaksi filmiä näyttelijän muistoksi.

  Ismo Kallio (1935–2019) aloitti pitkän elokuvauransa vuonna 1959 jännärissä Kolmas laukaus, suoraan pääosassa. Komisario Susikoski joutuu siinä lomamatkallaan selvittämään agronomin murhaa. Yrjö Nortan harvinainen rikoselokuva perustuu Mauri Sariolan romaaniin Rotat pois laivasta!

 • Eila vastaan Suomen valtio – Tove Idström kirjoitti irtisanotulle siivoojalle sankaritarinan

  Tove Idströmin muistoksi elokuva siivoojien taistelusta.

  Teeman Kino Suomi muistaa käsikirjoittaja Tove Idströmiä (1954–2019). Elokuva Eila on yksi Idströmille henkilökohtaisesti läheisistä, oman aiheen pohjalta tehdyistä alkuperäiskäsikirjoituksista. Tavallisen ihmisen sankaritarinan taustalla on Idströmin voimakkaasti kokema, vääryyden aiheuttama suuttumus. Teema tiistaina 19.2. klo 21.55.