Hyppää pääsisältöön

Yle Elävän arkiston sisällöt rikastuttamaan Kirjasampo-palvelua

Kirjoja
Kirjoja Kuva: Yle / Jyrki Valkama kirjallisuus

Yle Elävä arkisto ja kirjastojen verkkopalvelu Kirjasampo ovat aloittaneet yhteistyön, joka yhdistää Ylen ja kirjastojen tallentaman kirjallisuuden kulttuuriperinnön.

Kirjasammon verkkopalvelun kirjailija- ja teostietosivuille on nyt upotettu satoja Elävän arkiston kirjallisuusaiheisia video- ja äänitiedostoja. Kirjasampo.fi-sivustolle on myös listattu teokset ja tekijät, joita käsitteleviltä sivuilta löytyy Elävän arkiston sisältöä.

Loppuvuonna Kirjasammon sisältö tulee puolestaan näkyvästi esiin Elävän arkiston kirjallisuusaiheisten ohjelmien ja artikkeleiden yhteydessä.

Yle Elävässä arkistossa julkaistuja ohjelmia ja ohjelmanäytteitä voi upottaa blogeihin, yhteisöjen verkkosivuille tai osaksi journalistisia sisältöjä. Elävän arkiston julkaisemia videoita ja audiosisältöjä voi käyttää myös opetuksessa. Lupa koskee niin yksittäisiä suomalaisia kuin esimerkiksi yhteisöjä, järjestöjä ja mediasivustoja, joihin yleisöllä on vapaa pääsy.

Kirjasampo.fi on kaunokirjallisuuden verkkopalvelu ja osa Kirjastot.fi-palvelukokonaisuutta. Kirjasammon perustiedot ovat Helmet-kirjastojen tietokannasta. Tietoja on täydennetty muun muassa asiasanoilla, kansikuvilla ja kirjailijatiedoilla – ja nyt myös Yle Elävässä arkistossa julkaistuilla videoilla ja audioilla.

Yle Elävä arkisto tarjoaa verkossa kaikkien katseltavaksi ja kuunneltavaksi kymmeniä tuhansia videoita, audioita ja valokuvia Ylen arkistoista. Asiaa, viihdettä, nostalgiaa, vanhaa ja uutta tulevaisuuden ihmisille. Eilinen elää.

Lisätiedot:
Kirjasampo.fi verkkotoimittaja Tuomas Aitonurmi, tuomas.aitonurmi@turku.fi, p. 040 3564 356
Yle Elävän arkiston vastaava tuottaja Elina Yli-Ojanperä, elina.yli-ojanpera@yle.fi, p. 040 868 2652