Hyppää pääsisältöön

Helsingin yliopistolla opiskellaan turhaa tietoa Turhan tiedon kurssilla

Kurssin luennot käsittelevät niin eläinten seksielämää kuin kelttiläistä muinaisuutta.

Helsingin yliopistosta saa sekä tarpeellista että turhaa tietoa. // Kuva: Yle

- Kurssi soveltuu kaikkien alojen opiskelijoille, joilla on aikaa ja energiaa tuhlattavaksi turhuuteen. Se ei kuitenkaan sovellu liian uratietoisille tai kovin kiireisille, kerrotaan Helsingin yliopiston Tutkijakollegiumin järjestämän Turhan tiedon kurssin Facebook-sivuilla.

Kaikille avoin Turhan tiedon kurssi käynnistyy Helsingin yliopistolla keskiviikkona 16. syyskuuta. Kurssi on vastaveto sille, että kaiken tiedon pitäisi johtaa mitattavissa olevaan hyötyyn.

- Tämä on tietoa, jossa ei mietitä miten kaupallistettaisiin jotain tai miten tietoon sovitettaisiin jokin innovaatio, taiteen tutkijatohtori Taina Riikonen Helsingin yliopiston Tutkijakollegiumista kertoo Yle Uutisille.

Kurssilla on alustavan ohjelman mukaan 12 luentokertaa, joiden aiheita ovat muun muassa turhia tietoja kelttiläisestä muinaisuudesta ja runoja kielillä, joita puhuu 2 000 ihmistä. Yhdellä luennolla paneudutaan myös sukupuolten syntyyn ja eläinten seksielämään.

Turhan tiedon kurssia ei livestriimata verkkoon, sillä sen yhteydessä halutaan vaalia suoran kontaktin ja keskustelun perinnettä.

- Nykyisinhän haluttaisiin digitalisoida kaikki, mutta ajattelemme, että ihmisten kohtaamiset ja keskustelut ovat tärkeämpiä. Sisältö on kuitenkin tärkeämpää kuin väline, Riikonen sanoo.

Riikonen on kirjoittanut tapahtuman Facebook-sivulle, että kurssista on mahdollista saada kolme opintopistettä, jos aivan välttämättä haluaa.

Lue myös:

Pian selviää, onko perjantaina koulua

Nämä hallituksen kiristykset kurittavat opiskelijaa pahiten

Koulutukseen 300 miljoonaa – ”Kuulostaa vähän silmänkääntötempulta”

Jatkokouluksen tukeminen on arpapeliä – virkailijan päätökselle voi tulla hintaa yli 20 000 euroa