Hyppää pääsisältöön

Marja Hintikka yllätti keravalaisen kotiäidin

Jokaisella on lähipiirissään ihmisiä, joita ilman elämä olisi mahdotonta. Usein juuri heitä tulee huomioitua kaikkein vähiten. Entä jos kerrankin kiittäisi oikein isosti?

Keravalainen Heikki Huurinainen kuuli, että lokakuussa alkava Marja Hintikka Live –show etsii ruuhkavuosien uuvuttamia vanhempia, jotka ansaitsisivat arkeensa pientä luksusta. Heikki halusi yllättää vaimonsa ja kutsui paikalle Marja Hintikan kuvausryhmineen.

Yllätyspäivä

Yllätyspäivänä Anna-Kaisa Huurinainen heräsi väsyneenä uuteen aamuun. Perheen kolme lasta olivat nukkuneet yön levottomasti ja uni oli ollut katkonaista. Lasten isä Heikki Huurinainen oli menossa työhönsä vasta illalla, joten Anna-Kaisa sai heräillä rauhassa.

Anna-Kaisa oli puhelimessa kun ovikello soi, ja oven takana seisoi Marja Hintikka.

- En voinut heti ymmärtää, mitä on oikein tapahtumassa. Menin vähän paniikkiin, kunnes tajusin, että mieheni on mukana juonessa, Anna-Kaisa kertoo.

Hemmottelua äidille

Marja Hintikka Live: Hemmottelupäivä aloitettiin hieronnalla.
Marja Hintikka Live: Hemmottelupäivä aloitettiin hieronnalla. Kuva: Yle/Niina Mattus marja hintikka live

Kun perheessä on kolme alle viisivuotiasta, äidin oma aika jää helposti vähäiseksi.

- Heti on hirveä sotku jos ei tuntiin siivoa. Käyn itse vuorotöissä ja lisäksi keikkailen bändini kanssa. Anna-Kaisa hoitaa lapsia kotona, ja vaikka hän rakastaa sitä, on arki lopulta aika yksitoikkoista. Jotain irtiottoa hän siihen tarvitsisi, Heikki sanoo.

Aviomiehen ja ystävien vinkkien perusteella Marja Hintikka vei Anna-Kaisan aluksi rentouttavaan hierontaan. Kynttilöin valaistussa tilassa arki jäi nopeasti taa ja hiljaisuus helli metelin runtelemia korvia.

- Olen jo monta vuotta suunnitellut meneväni hierottavaksi. Jotenkin se on vaan jäänyt. Oikeastaan on ihan hassua, miten noin pieni asia voi olla niin saavuttamaton omassa arjessa, Anna-Kaisa miettii.

Tuplahuijaus

Marja Hintikka Live: Ystävät.
Marja Hintikka Live: Ystävät. Kuva: Yle/Niina Mattus marja hintikka live

Marja Hintikan suunnitteleman hemmottelupäivän aikana Heikki Huurinainen pääsi toteuttamaan varsinaisen yllätyksen eli puutarhajuhlat vaimolleen. Hanketta varten tarvittiin ystävien apua.

- Anna-Kaisa tarjoaa aina apua muille. Kun vauvallani oli korvatulehdus, Anna-Kaisa pyysi meidät kotiinsa yöksi. Hänen mielestään minä tarvitsin unta, ja hän voisi helposti hoitaa itkevän vauvan omiensa lisäksi. Siksi olen nyt niin innoissani mukana auttamassa juhlien järjestämisessä, kertoo Laura Liimatainen.

Puutarhajuhlien tarjottavista vastannut, Anna-Kaisan vanha ystävä Outi Väisänen on samoilla linjoilla.

- Kun sain vauvan, Anna-Kaisa keräsi kaikkein kauneimmat vauvanvaatteensa ja välttämättömät tarvikkeet ja toi meille. Lisäksi hän on aina järkkäämässä ystävilleen juhlia ja yllätyksiä. Ihan mahtavaa kun pääsemme vihdoin antamaan takaisin, hän kertoo.

Tukiverkot kunnossa

Marja Hintikka Live: Marja Hintikka ja Anna-Kaisa Huurinainen.
Marja Hintikka Live: Marja Hintikka ja Anna-Kaisa Huurinainen. Kuva: Yle/Niina Mattus marja hintikka live

Anna-Kaisa on siis valmis aina auttamaan muita. Mistä kolmen lapsen äiti saa energiaa?

- Omat vanhempani ovat aina auttaneet minua, ehkä siksi pystyn joskus olemaan avuksi myös muille. Myös lapsilta saa energiaa, vaikka he osaavat myös kuluttaa sitä, vastaa Anna-Kaisa.

Molempien Huurinaisten sukua asuu samalla seudulla ja Anna-Kaisan vanhemmat ihan naapurissa.

- En voi kylliksi kiittää appivanhempiani, sanoo Heikki. He ovat auttaneet perhettämme valtavasti, enkä tiedä, miten selviäisimme ilman heitä.

Oman lisänsä arjen haasteisiin tuo vanhimmalla lapsella todettu Downin syndrooma. Tyttö käy erilaisissa, kehitystä tukevissa terapioissa useita kertoja viikossa.

- Oikeastaan tällä hetkellä terapiat ovat ainoa Downin oireyhtymään liittyvä asia arjessa. Tyttö on muuten terve, ja terapiat todella auttavat häntä kehittymään. Heikki Huurinainen selittää.

Yllätys!

Marja Hintikka Live: Anna-Kaisa ja Marja vaatekaupassa
Marja Hintikka Live: Anna-Kaisa ja Marja vaatekaupassa Kuva: Yle/Niina Mattus marja hintikka live

Ystävät olivat kertoneet Anna-Kaisan rakkaudesta kauniisiin vintage-vaatteisiin, joten Marja Hintikka vei Anna-Kaisan vanhojen vaatteiden liikkeeseen. Pienikokoinen Anna-Kaisa löysi heti sopivan ja tyylikkään 30-luvun asun.

Kun Anna-Kaisa palasi kotiin, odotti talon takana yllättävä näky; lasten lelujen tilalla oli pöytä kauniisti valaistuine katoksineen, ja pöydälle oli katettu ateria usealle ihmiselle.

- Oli ihana nähdä Anna-Kaisan ilme. Jännitti koko päivän, onneksi hän on tästä selvästi onnellinen!, hehkuttaa Laura Liimatainen.

- Yllätys onnistui tosi hyvin. Meni vähän kaaokseksi tuolla keittössä, mutta saatiin kaikki tehtyä, ehkä varttia ennen Anna-Kaisan tuloa oli kaikki pöydässä!, kertoo Outi Väisänen.

Marja Hintikka Live: Illallinen.
Marja Hintikka Live: Illallinen. Kuva: Yle/Niina Mattus marja hintikka live

Outi sanoo kuulleensa Anna-Kaisan jo suunnittelevan ystävilleen samanlaista yllätyspäivää.

- Ihan Anna-Kaisan tyylistä! Mutta totta on, että kun on itselläkin pieni lapsi, niin tällaiseen pitää muistaa jättää aikaa. Pitää muistaa pyytää apua ja nauttia ajasta ystävien kanssa, tuumii Outi.

Myös aviomies on tyytyväinen yllätyksen onnistumiseen.

- En ehkä aina tule antaneeksi tunnustusta lasten kanssa olemisesta. Kotiäidin työ on tosi rankkaa ja uuvuttavaa ja Anna-Kaisa tekee sen tosi hyvin, miettii Heikki.

Marja Hintikka Live: Heikki ja Anna-Kaisa Huurinainen
Marja Hintikka Live: Heikki ja Anna-Kaisa Huurinainen Kuva: Yle/Niina Mattus marja hintikka live

Anna-Kaisa Huurinainen on liikuttunut päivän saamasta käänteestä.

- Tuntuu hyvältä tajuta, että vaikka viime vuosina olen ollut liian vähän ystävieni kanssa, he ovat kuitenkin olemassa. Jokainen heistä ansaitsisi tällaisen päivän. Ja että mieheni tietää niin hyvin mistä pidän ja vielä vuosien jälkeenkin jaksaa järjestää jotain tällaista, miettii Anna-Kaisa.


Lue lisää Anna-Kaisan perheen arjesta Down-lapsen kanssa!

Marja Hintikka Live
Yle TV2 maanantaisin klo 21 alkaen 12.10.
Yle Puhe tiistaisin klo 16 alkaen 13.10.
yle.fi/mhl
#yleMHL
MHL Facebookissa
MHL Twitterissä
MHL Instagramissa

MHL yllättää

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.