Hyppää pääsisältöön

Sofi Oksanen valittaa hoviin

Kirjailija Sofi Oksanen Norma -romaanin ilmestyttyä
Kirjailija Sofi Oksanen Norma -romaanin ilmestyttyä Kuva: Toni Härkönen kirjailija sofi oksanen

Sofi Oksasen oikeusjuttu kustannusyhtiö Bazaria vastaan jatkuu hovioikeudessa. Oksanen valitti tänään aiemmasta tuomiostaan käräjäoikeudessa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kirjailija Sofi Oksasen maksamaan 35 000 euron vahingonkorvauksen Bazar-kustannukselle, kun hän ei toimittanut Bazarille romaania sovittuna aikana. Kirjailija ja kustantamo olivat sopineen, että Oksanen kirjoittaa vuoteen 2015 mennessä romaanin Ranskalainen päärynä.

Kirjailijan aiempien teosten käännöksistä syntyneen kiistan Oksanen sen sijaan voitti. Tästä tuomiosta puolestaan Bazar -kustantaja valitti hovioikeuteen.

  • Avaruusromua: Mitä on pluviofilia?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili?

    Tiedätkö millainen ihminen on pluviofiili? Minä en tiennyt. En, ennen kuin katsoin netistä. Pluviofiili on ihminen, joka rakastaa sadetta. Ihminen, johon sade vaikuttaa rauhoittavasti ja inspiroivasti. Latinan kielen sana "pluvia" tarkoittaa sadetta. Mitä on sade? Se on pilvistä putoavaa vettä eri olomuodoissaan. Se on kaikkea vedestä rakeisiin. Mitä muuta? Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri