Hyppää pääsisältöön

Taikurin kesäpäivänä papukaija pyöräilee ja lapset heittävät tikkaa

Simon Taikateltta vierailee Helsingissä päiväkoti Kalinkassa vuonna 1999. Tällä kertaa taikurin lapsiavustajat pääsevät mittelemään tikanheitossa. Lystikäs Roope-papukaija taas hyppää polkupyörän selkään.

Taikurin lapsiavustajina Essi, Aime ja Oskari.
Taikurin lapsiavustajina Essi, Aime ja Oskari. Taikurin lapsiavustajina Essi, Aime ja Oskari. Kuva: Yle kuvanauha simo aalto

Kesällä ei tarvita tossuja. Kesällä voi kaikkea kivaa harrastaa. Taikuri Simo keräsi päiväkodin lapsiyleisöltä näiden kesäharrastuksia. Polkupyöräilyn ja tikanheiton lisäksi tuumailtiin mm. rullaluistelun mahdollisuutta.

Tikanheitto-ohjelmanumeroon taikuri valikoi kolme lapsiavustajaa: Essin, Aimen ja Ollin, joka tosin paljastuu oikeasti Oskariksi.

Tikkakilvan jälkeen estradin valtaa Simon Roope-papukaija, joka halajaa tällä kertaa polkupyörän selkään.

Taikateltassa oltiin varsin kesäisissä tunnelmissa, vaikka ohjelma kuvattiin helmikuun keskellä. Oheinen jakso esitettiin ensimmäisen kerran osana Veturi-ohjelmaa toukokuussa 1999.

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto