Hyppää pääsisältöön

Hei kuule Philip

Jason Schwartzman elokuvassa Hei kuule Philip
Philip (Jason Schwartzman) Jason Schwartzman elokuvassa Hei kuule Philip hei kuule philip

Hei kuule Philip on häijy draamakomedia newyorkilaisen kirjailija-älykön vaikeasta työstä, hankalista ihmissuhteista ja pohjattomasta narsismista.

Alex Ross Perryn kolmas pitkä elokuva kertoo miehestä nimeltä Philip Lewis Friedman. Hän on toteuttanut nuoruuden unelmansa ja julkaissut romaanin. Toinen on tulossa. Tämä ei suinkaan tee Philipistä tyytyväistä, ja hänen kirjoittamisensa lakkaa sujumasta. Silloin Philipin kutsuu luokseen maalle hänen ihanteensa, 1900-luvun jälkipuoliskon keskeinen kirjailijasuuruus Ike Zimmerman. Zimmermanin huvilalla Philipin pitäisi löytää työrauha ja päästä takaisin sanan päähän kiinni.

Elokuva esitettiin edellisen kerran Teemalla osana yhteistyötä Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin kanssa. Alex Ross Perry oli yksi festivaalin ohjaajavieraista vuonna 2015.

 • Hei kuule Philip (Listen Up Philip), USA 2014. O: Alex Ross Perry. N: Jason Schwartzman, Elisabeth Moss, Krysten Ritter, Joséphine de La Baume, Jonathan Pryce, Eric Bogosian (kertojaääni)
Kommentit
 • Lapset aikuisten maailmassa – Teeman elokuvia joulukuussa

  Lapset avaavat näkökulmia maailman nurinkurisuuteen.

  Joulukuussa ja tammikuussa Teeman Kino Klassikko ja perjantain Kino esittävät vanhoja ja uusia elokuvia ajattomasta aiheesta. Lapset avaavat aina palkitsevan näkökulman aikuisten maailmaan ja sen nurinkurisuuteen ja epäkohtiin, koulukiusaamisesta maailmansotiin.

 • Teeman joulun lahjapaketit 2019

  Elokuvia, musiikkia, sarjoja, magiaa.

  Teeman jouluun kuuluvat lahjapaketit, joka päivä aatosta loppiaiseen klo 12! Elokuvia, musiikkia, sarjoja, magiaa.

 • 70 vuotta suljettu ovi aukesi

  Dokumenttielokuva avaa oven Jugoslavian historiaan.

  Mila Turajlić valottaa dokumentissaan Jugoslavian historiaa oman perheensä kautta.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa