Hyppää pääsisältöön

Musta Barbaari tukee vapaaottelija Makwan Amirkhanin viestiä: Ajatelkaa, millaisen kuvan annatte muille

Makwan Amirkhani vetoaa videollaan nuoriin, jotka levittävät netissä tappeluvideoita. Myös Musta Barbaari jakaa Amirkhanin huolen. Väkivaltainen Instagram-tili on saanut lisää seuraajia kritiikin jälkeen.

Musta Barbaari // Kuva: Nadja Kamara

Vapaaottelija Makwan Amirkhani julkaisi tänään Facebook-tilillään videon. Kuvateksti videolle oli selkeä.

- Oon niin pettynyt teihin, Amirkhani kirjoittaa.

Kurditaustainen vapaaottelija viittaa sanoilla Instagramissa näkemiinsä videoihin. Eräältä käyttäjätililtä on postattu useita videoita, joissa nuoret tappelevat keskenään tai alkoholistien kanssa. Monissa videoissa väkivaltaisesti käyttäytyvät nuoret vaikuttavat maahanmuuttajataustaisilta.

- Te teette niin monen muun maahanmuuttajan elämästä vaikeaa Suomessa, Amirkhani sanoo.

- Vähän vaikea puolustella teitä enää, vapaaottelija jatkaa.

Amirkhanin video keräsi ainoastaan kuudessa tunnissa yli 400 000 katselukertaa, 23 000 tykkäystä, lähes 8 000 jakoa ja 700 kommenttia.

Omalla Instagram-tilillään keskusteluun osallistuu myös räppäri ja kehonrakentaja Musta Barbaari. Räppäri kehotti seuraajiaan vetoamaan lähipiiriinsä ja kertomaan, että huonon käytöksen täytyy loppua.

- Menkää ja kattokaa, että onko tää hyvännäköistä. Kattokaa, onko teidän ystävät tai sisarukset näissä videoissa, kattokaa, ootteko itse näissä videoissa! Onko tää kunnioitettavaa teidän mielestä? Musta Barbaari kirjoittaa.

Räppäri kertoo itsekin kasvaneensa ihmisten ympärillä, joilla elämän suunta oli välillä hukassa.

Avaa Instagram postaus

Sekä Mustan Barbaarin että Makwan Amirkhanin viesti on saanut paljon vastakaikua somessa.

- Tuli mistä tuli, oli mitä oli, käytöstavat ja toisen ihmisen kunnioitus pitää olla. Jokainen tekee omat valintansa. Toivottavasti viesti menee perille, sanoo eräs Amirkhanin päivityksen kommentoija.

Väkivaltaisen Instagram-tilin saama julkisuus on myös nostanut sen seuraajien määrää. Kun Musta Barbaari postasi kuvankaappauksen sivusta omaan profiiliinsa, sivulla oli seuraajia noin 700. Myöhemmin illalla seuraajia oli jopa 2 500.

Lue myös:

Makwan Amirkhani sai yllätyspyynnön – presidentti Sauli Niinistö haluaa tavata vapaaottelijatähden

Yle Kioski uudistuu – Rakel Liekki kurottaa kuplansa ulkopuolelle ja Musta Barbaari pursuaa positiivisuutta

Musta Barbaari: Facebookissa pitää olla varovainen

Yle käynnistää uudenlaisen palvelun mediasisältöjen tekemiseen ja jakamiseen – mukana myös Musta Barbaari ja Prinssi Jusuf

Suomalaisen urheilun kuumin nimi on tällä hetkellä Makwan "Mr. Finland" Amirkhani – katso tästä miksi