Hyppää pääsisältöön

Nosteessa-bändi Motions ei lähde keikkareissulle ilman Frederikin kokoelmalevyä

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla esittelyssä on joensuulainen elektronista poppia ja tanssimusiikkia tekevä tuottajakaksikko Motions.

Motions feat. Kasii

Motions-bändiin kuuluvat tuottajat Tommi Vatanen ja Tuomo Korander. Yhtyeen Flow-ensisinkulla laulaa Kasii Sequeira-Uski.

Missä bändin perustamisesta sovittiin?

Olemme yhdessä toimineet musiikin parissa vuosien ajan ja ajatus uudesta projektista oli hautunut mielessä pitkään. Homma lähti etenemään loppuvuodesta 2014, kun aloimme työstämään sävellyksiä Tuomon kotistudiolla.

Mistä bändin nimi tulee?

Useiden nimivaihtoehtojen jälkeen Motions jäi parhaiten mieleen. Se tuntui juuri sopivalta tähän projektiin, sillä se heijastaa hyvin musiikkimme elävyyttä. Tietysti se myös kuulosti omaan korvaamme hyvälle!

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Motionsin suuret saavutukset ovat toivon mukaan edessä päin. Palaute jo ensimmäisestä julkaisustamme on ollut päätä huimaavaa ja se on aivan mahtavaa.

Mitä ilman ette keikkaile?

Frederikin kokoelmalevy kuuluu keikkabussiin!

Kuka tai ketkä ovat esikuvianne?

Meillä on molemmilla hyvin monipuolinen musiikkimaku, joka kuuluu myös kappaleissamme. Jos pitäisi jotakin mainita tarkemmin, niin Imagine Dragonsin vaikuttava Ilosaarirock 2013 -keikka pisti jonkunlaiset rattaat pyörimään tästä projektista.

Millainen merkitys sanoituksilla on?

Sanoitusten tulee olla helposti samaistuttavia ja ne välittävät kappaleen tunnelman kuuntelijoille.

Jos biisinne soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

Käynnissä olisi maailman suurimmat rantabileet, joita tähdittäisivät Jennifer Lawrence ja Channing Tatum.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa? Missä olitte kun kuulitte sen ensimmäisen kerran?

Tuntuu siltä, että on otettu askel kohti unelmiemme toteutumista! Biisi kuului radiosta ensimmäistä kertaa kotona ruokailun aikana ja meinas kyllä soosit mennä väärään kurkkuun!

Lue myös YleX:n musiikkitoimittaja Anne Lainnonarvio Motions-yhtyeestä.