Hyppää pääsisältöön

“Parven kysymykset aukaisivat silmäni”

Anne nykyään
Anne nykyään anne

Maalaistalon pihapiiri on vielä vihreä, mutta kesä on kääntymässä kohti syksyä. Anne muistelee mennyttä talvea ja parven kolmen päivän vierailua.

-Talvi oli todella raskas. Viikot, kuukaudet tuntuivat vaikeille kunnes tapasin parven. Parvi kysyi minulta asioita, jotka saivat minut pohtimaan mihin olen valmis tyytymään tässä elämäntilanteessa ja parisuhteessa. Sen pohdinnan lopputuloksena tein ratkaisuni avioerosta, Anne muistelee syyskuun alussa eli yli puoli vuotta parven vierailun jälkeen.

Anne oli kutsunut parven avukseen tekemään päätöstä parisuhteen jatkamisesta. Timon ja Annen suhde oli ollut vaikea jo jonkin aikaa. Ennen parven ratkaisua Anne ehti kuitenkin itse päättämään erosta.

- Kun sitten kerroin päätöksestäni Timolle, oli hän tietysti pettynyt, mutta totesi, ettei tässä ketään voi väkisin pitää. Avioeroa haettiin siis yhdessä. Sen jälkeen olemme parven neuvojen mukaan käyty yhdessä ulkopuolisen auttajan kanssa juttelemassa siitä miten olisimme yhdessä mahdollisimman hyviä vanhempia. Olemme päässeet uuteen avoimuuden ja rehellisyyden tilaan ja onnistuneet laittamaan lasten edun muiden asioiden edelle.

Asumisratkaisut lasten ehdolla


Pari on järjestellyt asumisensa siten, että vuoroviikoin vanhemmat asuvat maatalossa lasten kanssa. Kummallakin on siis oma asunto Annen nykyisin omistaman maatalon lisäksi. Järjestely on Annelle hiukan työläs, mutta hän on valmis joustamaan lasten vuoksi.

- Vapaaviikoillani sitten teen pidempää päivää ja ajoitan niille työmatkoja.

- Ero on ollut minulle hyväksi. Olen huomattavasti enemmän tekemisissä ihmisten kanssa, minulla on uusia ystäviä. Olen kiitollinen parvelle, että se uskalsi heittää ilmaan ärsyttäviä ja henkilökohtaisia kysymyksiä. Parven neuvojakin olen noudattanut. Ostin päiväkirjan ja olen kirjoitellut melko säännöllisesti. Se on auttanut jäsentämään ajatuksia, mitä elämältäni haluan.

Valoa näkyy, vaikka pännii


Timo kertoo, että Annen päätös yllätti hänet.

- Jouduin Annen eroilmoituksen jälkeen pari kertaa kysymään, että mitä ihmettä. Odotukseni olivat, että parvi olisi antanut ratkaisevia neuvoja, mutta Anne olisikin tehnyt itse päätöksen ennen parvea. Tuli kyllä aika täystyrmäys ja jouduin pitkän illan miettimään, että tässäkö tämä nyt sitten oli.

Puolitoista kuukautta eroilmoituksen jälkeen Timo muutti kerrostalokämpästään pieneen omakotitaloon, joka sijaitsee ex-appivanhempien pihassa. Töitä on kevään ajan riittänyt ja vuorottelu lasten kanssa tuntuu toimivan hyvin.

-V-käyrä on ollut välillä aika korkealla, mutta kun keskittyy tenaviin, niin helpottaa. Enää ei pänni siinä mittakaavassa kuin keväällä. Aivan hiljattain olen oivaltanut ihan uusia asioita omasta elämästäni, Timo sanoo toiveikkuutta äänessään.

Oliko parvesta apua Annelle?

Onko oikein että parvi sekaantuu näin henkilökohtaiseen kysymykseen? Ottiko parvi tasapuolisesti huomioon kaikki osapuolet? Olisiko asia ratkennut toisin ilman parvea?

Kyllä. Parvesta oli selvästi hyötyä ongelman ratkaisussa.
59% (74 ääntä)
Ei. Parven sekaantuminen asiaan vain pahensi tilannetta.
41% (51 ääntä)
Ääniä yhteensä: 125
 • Mihin maahan sinä matkustaisit?

  Kysyimme katsojilta mihin he haluaisivat matkustaa.

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman seitsemännessä jaksossa Anni halusi matkustaa pienten lastensa kanssa ulkomaille, jonka seurauksena kysyimme Nyt tai ei koskaan -ohjelman katsojilta mihin me matkustaisivat jos heille tarjoutuisi mahdollisuus matkustaa unelmakohteeseensa mihin tahansa maapallolla.

 • Vaaditaanko mieheltä vähemmän kuin vaimolta?

  Voiko selittelystä päästä eroon

  Suhtaudummeko eri tavoin naiseen, joka jättää valtaosan perheen kotitöistä miehen tehtäväksi kuin mieheen, jonka vaimo tekee kaikki kotityöt? Entä voiko ylenmääräisestä selittelystä päästä eroon? Sitä pohtivat Nyt tai ei koskaan -sarjan Ingan osan nähneet katsojat Facebookissa ja Twitterissä.

 • "Lahjakkuuksien kaatopaikka, Suomi"

  Parven jäsen kirjoittaa ajatuksiaan Ingan jaksosta.

  Parven jäsen Jarmo näki Ingan runsaassa somen käytössä enemmän potentiaalia kuin ongelmia.