Hyppää pääsisältöön

Viikko Marilynin kanssa

Michelle Williams ja Eddie Redmayne elokuvassa Viikko Marilynin kanssa
Marilyn (Michelle Williams) ja Colin (Eddie Redmayne) Michelle Williams ja Eddie Redmayne elokuvassa Viikko Marilynin kanssa viikko marilynin kanssa

Marilyn Monroe saapuu 1957 Englantiin tekemään elokuvaa Laurence Olivierin kanssa, ja Marilynin avustajaksi palkattu nuori mies päätyy yllättävän lähelle filmitähteä.

Kun Marilyn Monroe matkusti Englantiin kuvaamaan Laurence Olivierin elokuvaa Prinssi ja revyytyttö, kaikki oli hankalaa. Kuvauksista hän myöhästyi ja tuli huonosti toimeen ohjaaja-vastanäyttelijä Olivierin kanssa. Lehdistön harhauttamiseksi hänen oli majoituttava äärimmäisen salaiseen osoitteeseen. Mikä pahinta, avioliitto Arthur Millerin kanssa oli hajoamaisillaan.

Kaikkea tätä todistamassa oli nuori mies nimeltä Colin Clark, jonka Olivier oli palkannut avustajaksi tuotantoon. Clarkin tehtävä oli huolehtia Marilynistä kaikin tavoin, ja Millerin häivyttyä Amerikkaan kesken kuvausten Clark yritti parhaansa mukaan tukea ja lohduttaa Marilynia.

Viikko Marilynin kanssa perustuu Clarkin päiväkirjamuotoisiin muistelmiin kohtaamisestaan. Marilynin roolissa nähdään Michelle Williams, Colin Clarkin osassa Eddie Redmayne ja Olivierina Kenneth Branagh. Williams oli ehdolla parhaan naispääosan ja Kenneth Branagh parhaan miessivuosan Oscarin saajaksi.

Viikko Marilynin kanssa on uusinta syksyltä 2015. Elokuva Prinssi ja revyytyttö nähtiin Kino Klassikossa 27.9. 2015.

  • Viikko Marilynin kanssa (My Week with Marilyn), Britannia 2011. O: Simon Curtis. N: Michelle Williams, Kenneth Branagh, Eddie Redmayne, Emma Watson, Judi Dench
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa