Hyppää pääsisältöön

Alzheimer-valssi

Alzheimer-valssi, yle tv1
Musiikki, meri ja entisten työtovereiden seura pitävät Bon ja hänen Eva-vaimonsa liikkeessä. Alzheimer-valssi, yle tv1 alzheimer-valssi

TV1 sunnuntaina 27.9.2015 klo 10.00 - 11.00, uusinta maanantaina 28.9. klo 11.10
Yle Areenassa vain suorana, ei jälkikatselua.

Entinen jazzmuusiikko ja opettaja Bo Lycke ei usko, että Alzheimerin tauti tekee hänestä tyhmän. Entisten työtovereiden seura, musiikki ja meri pitävät miehen liikkeessä.

Bo asuu Göteborgin saaristossa vaimonsa Evan kanssa. Saaristossa asuu myös Bon ystäviä ja muusikkotuttuja.

"Lupasin, etten masennu"

Bo haluaa vastustaa sairautta vaikka tietääkin, että se etenee vääjäämättä.

"Kun sain kuulla, että sairastan Alzheimeriä, lupasin itselleni etten masentuisi ja että saisin juoda niin paljon kuin ikinä haluaisin. Tarkkailen itseäni koko ajan ja olen huomannut, kuinka kykyni rapistuvat."

Dokumentti seuraa Bon elämää kahden vuoden ajan.

Alzheimers vals. Tuotanto, ohjaus ja kuvaus: Brita Landoff. SVT, Ruotsi, 2009. Ohjelma on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2014.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.