Hyppää pääsisältöön

Kamera lentää Suomenlinnan yllä

Ilmakuvaaminen erilaisten pikkukopterien ja lennokkien avulla on suosittua. Maailmassa on kuitenkin vain kourallinen ihmisiä, jotka osaavat kuvata Hollywood-tason elokuvaa kopterilla. Katso, miltä ilmakuva Suomenlinnasta näyttää.

Ylen KulttuuriCocktail pääsi seuraamaan kuvauksia, jotka liittyvät kiinalais-japanilaisen miljonäärin Hiroshi Horiiken dokumenttielokuvaan. Oheisella videolla kopteria kauko-ohjaa virolainen Ville Vellend ja kameraa suomalainen Ville Hyvönen.

- Vaikka teen tätä työkseni, tykkään lentää koptereilla myös vapaa-ajalla. Kyllä siinä on jotain, kun katselet ilmakuvaa monitorista – se on turvallisin tapa lentää ja levitoida, Hyvönen sanoo.

Hyvönen kollegoineen on tehnyt multikopterikuvauksia maailmalla jo useamman vuoden ajan. Toistaiseksi suurin markkina-alue on ollut Intia, mutta Hyvösen kuvaamaa kuvaa löytyy myös esimerkiksi amerikkalaisesta Isänmaan puolesta -tv-sarjasta.